Merhaba,
Ben db'den çektiğiniz datayı kaydet.php'ye neden post ettiğinizi anlayamadım. Çektiğiniz yerde manipülasyonu yapıp yine aynı yerde neden veritabanına kaydetmiyorsunuz?
Post işlemi tarayıcıdan alacağınız bir dataya sunucuda erişmek için ya da bir siteden başka bir siteye erişmek için kullanılabilir. Siz kendi yazılımınız içinde neden post ihtiyacı duydunuz? Yanlış anladıysam, başka bir sunucuya dataları gönderecekseniz sorumu dikkate almayın. Doğru anladıysam oop 'a ya da en azından fonksiyonlara bakmanızı öneririm. Veriye eriştiğiniz yerde müdahale edip tekrar db'ye yazabilirsiniz. Çözemediyseniz ne aşamadasınız yazarsanız yardımcı olmaya çalışalım.
İyi bayramlar.
Aslına bakarsanız tecrübenizden yazdıklarınızın mantıklı olduğunu düşünüyorum lakin post etme sebebim hem kodları gruplayabilmek hemde asıl amacım aynı sayfa içinde birçok soru cevap çıkıp post post işleminin karışmaması bu yazdığım da pek mantıklı değildi ama böyle yaptım peki post etmenin bir sakıncası varmıdır. ?
Açıkcası yapmam gereken
kişi uye bilgileriyle giriş yaptığı zaman
kotnrol et --> butonuna tıklandığında daha önce fiziksel yapılmış işin standartlarını tekrar check edebilmek için bazı sorular çıkıyor sorular db de kayıtlı bölüm birime göre farklı sayılarda soru çıkıyor ve altlarında o işle alakalı yapılması gerekn birşey varsa evet butonunu tıklayınca textarea butonu açılıp yapılması gerekenler yazılıp bir sonraki soruya geçiyor ortalama 20 soru var ben şu anda foreach ile listelemeyi db den çekip kaydet.php ye dizi olarak post edip print_r ile tüm istediklerimialabildiğimi görüyorum.Bu aşamada insert işlemini yaptırmak kalıyor onu birkaç değişik şekilde denememe ragmen arastırmaya devam ediyorum ama sonuç elde edemedim.
//////////////////////aldığım hata///////////////////////////////////////
Warning: Illegal string offset 'soru_id' in .../kaydet.php on line 95
Warning: Illegal string offset 'aksiyon' in .../kaydet.php on line 96
Warning: Illegal string offset 'sicil' in .../kaydet.php on line 97
Warning: Illegal string offset 'uye_ad' in .../kaydet.php on line 98
Warning: Illegal string offset 'uye_soyad' in .../kaydet.php on line 99
Warning: Illegal string offset 'uye_bolum' in .../kaydet.php on line 100
Warning: Illegal string offset 'uye_birim' in .../kaydet.php on line 101
Warning: Illegal string offset 'santral_il' in .../kaydet.php on line 102
Warning: Illegal string offset 'santral_ilce' in .../kaydet.php on line 103
Warning: Illegal string offset 'santral_adi' in .../kaydet.php on line 104
Warning: PDOStatement::execute(): SQLSTATE[HY093]: Invalid parameter number: number of bound variables does not match number of tokens in .../kaydet.php on line 104
----
//////////////////////kodun db kısmı////////////////////////////////
foreach ($_POST as $key => $value ) {
$yaz = $db->prepare("INSERT INTO kayit
(kurulum_soru_id,aksiyon,aciklama,uye_sicil_numara si,uye_ad,uye_soyad,uye_bolum,uye_birim,santral_il ,santral_ilce,santral_adi) VALUES (?,?,?,?,?,?,?,?,?,?,?,?)");
$yaz->execute([
$value['soru_id'],
$value['aksiyon'],
$value['sicil'],
$value['uye_ad'],
$value['uye_soyad'],
$value['uye_bolum'],
$value['uye_birim'],
$value['santral_il'],
$value['santral_ilce'],
$value['santral_adi']
]);
//////////////////////kodun db kısmı////////////////////////////////
NOT: Acemiden bir tık belki ilerdeyim fakat bi ka proje ve site tarzım işim var bütün bilgilerimi internet üzerinden youtube udemy ile geliştirdim severekde uğraşıyorum ama soracak yol gösterecek birşey olmadımı da insan pes etme noktasına geliyor bu arada bu işi para için yapmıyorumhobi asıl işim bu değil

biraz sıkmış olabilirim bu kadar soru sormamın ssebebini yazmak istedim
teşekürler.....!
verilerin offset değerlerini yakalamada hatalı bir kullanım yapıyorsunuz, veriyi kaydet.php de decode edince yolladığınız şekle gere döner. göremediğim için bu kadarını söyleyebilirim.
Teşekkürler biraz daha uğraşıp çözmeye çalışayım olmadı yine yardımlarınıza basvurucam iyi bayramlar dilerim herkese