Merhaba arkadaşlar, Bildiğiniz üzere yapılan dikkatsizlik ve hata sonucu başarısız ticaretler oluşmakta ve bu durum bir çoğumuzu üzmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek ise tamamen bizim elimizde. Peki nasıl? Detaylıca sizin için rehber oluşturdum umarım yardımı dokunur. Özellikle yeni üye olan arkadaşlarımız ve ilk defa ticaret yapacak/ticaret tecrübesi olmayan arkadaşlarımız bu konuyu dikkatlice okursa eminim faydası olacaktır. 11 ALTIN KURALIMIZ 1 - Ticarete başlamadan önce mutlaka üyenin profilini kontrol edin. Üyelerin profilini incelemekten çekinmeyin arkadaşlar. Kimse sizi neden profilime girdin diye yargılamaz.
2 - Üyenin Mavi Tik'i bulunuyor mu?(TC Kimlik Doğrulaması Yapmış Mı?)
3 - Üyenin profilinde Yeşil Kilit resmi var mı? (2 Faktörlü Güvenlik Aşamasını yapanlarda çıkar, telefon numarasını doğrulamış demektir.) 4 - Geçmiş ticaretlerinde olumsuz dönüş almış mı? (Sizden önce başarısız ticaret gerçekleştirmişse bunu önceden bilmeniz sizin yararınıza olacaktır böylece işi başka birisinden alabilirsiniz.)
5 -Üye daha önce birilerini mağdur ederek uzaklaştırma cezası almış mı?(Bu durum üyenin size göre ne kadar güvenilir olduğunu gösterecektir.)
6 - Verdiği telefon numarası kişisel bir numara mı? (
Buraya çok dikkat edin, özellikle 05.. ile başlamıyorsa bu kişi büyük olasılıkla size zarar verecektir. Kurumsal Üyeler (firmalar) dışında 0850.. gibi veya +14.. gibi yurtdışı hatlar kullanmak yasaktır!)
7 - Üyenin verdiği banka bilgileri ile profilindeki isim soyisim uyuşuyor mu? (Eğer uyuşmuyorsa ticaret yapmamanız gerekir.)
8 - Üye sizinle yapacağı alım-satım ile ilgili daha önce forumdan birisiyle ticarette bulunmuş mu?
(Mesela daha önceki ticaretlerinde üye sürekli domain al-sat yapmış ama size bitcoin satmak istiyor. Asla bitcoin miktarını almadan ücreti göndermeyin.)
9 -Forum dışından iletişim kurmayın! (Forum içinde Mesaj kutusu var zaten, şuradan daha hızlı iletişim kurarız, PM kutum dolu gibisinden gelen önerileri reddedin sizin ve karşıdaki kişinin güvenliği için forum içerisinde devam etmeniz şart! Eğer mesaj kutusunda kota sorunu yaşıyorsanız 1200 mesaj kotasının seneliği 70 lira bir zahmet alıverin o kadar ticaret yapacaksınız!)
10 - Forum dışından ticaret yapmamaya özen gösterin, yapacaksanız da önce ödeme alın sonra işi teslim edin veya önce işi alın sonra ödemeyi teslim edin. (Size forum dışından birisi ulaşıp ben r10'dan XXX üyesiyim derse direkt engelleyin, bir zahmet forumdan mesaj atsın.)
11 - Ve son olarak asla ama asla ticaret yaparken acele etmeyin. (Eğer çok acil işiniz varsa forumda uzun süredir o işi yapan kişilerden alışveriş yapmaya özen gösterin.)
Bu 11 kuralı zamanla ezberleyecek ve buna göre hareket edeceksiniz ama ezberleyene kadar bu kuralları gözden geçirmenizin faydalı olacağını düşünüyorum.
Bu kurallar sizin ticaretinizi tamamen güvenli yapmaz ama gerekli önlemleri almış olacağınızdan d0landırıcılık/s4htekarlık gibi olayları yaşama olasılığınızı oldukça düşürecektir.
Son zamanlarda şikayet konularının artması üzerine özellikle yeni gelen arkadaşlara yol gösterebilmek adına böyle bir konu açma gereği duydum. Umarım faydalı olabilmişimdir.
Saygılarımla