Akıllıca hareket olur, yakında yurt dışından gelen elektronik ürünlere erişim oldukça zorlaşacak, gümrük vergilerinden sonra bende para var, almak istiyorum desen bile ithalat yasakları gündeme gelecek.Çılgınlar gibi TL basılıyor ve ince bir ip üzerinde yürüyoruz, piyasaya bu kadar fiziki karşılıksız para arzı kaçınılmaz bir enflasyon getirecektir. Daha para basılması 2 aylık bir geçmiştir, öyle hemen yansımaz. Çok fazla TL arzının getireceği enflasyon TL'yi değersizleştirdiği gibi Dolar ve diğer tüm para birimlerinin yükseleceği anlamına gelir. Tabi biz fiziki karşılıksız paramızı 2ye katlamışızdır, papua yeni gine 5'e katlamıştır, o zaman papua yeni gine Kinası karşısında TL değer kazanabilir. 3 devlet bankası şu an batık durumda, sadece yüzdürülüyor. Merkez Bankası zaten harap halde. İç kanama geçiren bir boksör düşün, dimdik ayakta ama içten başlamış problemler, bileceksin ayakta kalamayacak, yıkılacak. TL şimdi değerli görünüyor ya, dolar 6,80 TL hani.Gerçekten çok komik, TL o iç kanama geçiren ve yere yığılmak üzere olan boksör gibi düşecek, belirti göremezsin ama bilirsin ya, işte aynen öyle.
Hocam napayım bilemedim ki hemen mi sipariş etsem korktum vallaha