herseyi bir tarafa birakin o tür dandik sistemlerle kartlarla o rakamlar tasinamiyor.
bir müsterim icin 7-8 ayri firmadan hesap acip kartlar aldik.
müsterimin sorunu suydu:
bir ana hesap vardi ve nakit cekim limiti vardi haftalik 8bin, aylik 30bin.
bunun icin birbirinden farkli firmalara ve kartlara basvurduk, amac ana hesaptan o hesaplara para transferi yapmak ve onlarin cekme limitleri ile nakit cekilen parayi arttirmak.

transferwise ilk 2bin euro'da sorun cikartmadi.
Sonraki 2bin de 1000-500-500 seklinde cekildi.
sonra hesap önce kontrole takildi,gerekli evraklari gönderip hotline ile görsütüler.
aylik cekme limiti 500 Euro'ya sabitlendi, sonra da müsteri kullanmayi birakti.
https://transferwise.com/tr/help/18/...imitleri-nedir
Bir kez bu limite ulasin, sonra o hesabi unutun.

TransferWise vb. sistemler icin önemli olan müsteri kücük paralar transfer edip komisyon ödeyen kullanicilardir.
Dünyanin neresinde kartla para cekmeye yönelik kart/hesap kullanirsaniz kara para aklama kontrol sistemine takilir.
Kartlarini, sistemlerini bu sekilde nakit cekme icin kullanacak müsteri istemiyorlar.
Acikca ilan etmeseler de sizi kisa yoldan atiyorlar.
Bunu daha önce defalarca anlattim bu forumda.

Siz bugün ankaradan istanbula 500 Euro gönderseniz bu bile Frankfurttaki bu konuda uzman birimin kayitlarina giriyor.
Bunu yapmak yada yapmamak gibi bir insiyatif bankalarda degil.
Tersinden bir baska örnekle anlatayim.
Bir müsterim Cek cumhuriyetinde banka kurdu.
Uluslararasi havale icin SWIFT ve SEPA sistemleri var, bunlara üye olursaniz uluslararasi havale yapabiliyorsunuz.
Bilin bakalim bu sistemlerin ön sarti nedir?
1- Hesap acan müsteriler icin KYC (Müsteriyi tanima kurali)
2- Kara para aklama kontrol sistemine root seviyesinden islem imkani vermek.
Eger bir banka olarak bu sistemlere gerekli izinleri vermiyorsaniz sisteme dahil olamazsiniz.

Islem yapacaginiz herhangi bir banka, rakamlar yükselince hemen kontrole sokacak,sizden evraklar isteyecek.
Zaten ilk isteyecegi evraklar vergi veya paranin kaynagini ispatlayan dökümanlar olacak.
Herhangi bir ülkede vergilendirilmiyorsa, o sistemi unutun.

Diyelim ki burayi astiniz, kimse size nakit cekim yaptirmaz o rakamlarda.
Denemek ister misiniz? 4bin euro'yu Western Union ile A'dan B'ye transfer edin.
Ödemeniz dondurulur, aciklama istenir (Frankfurttan) aciklayabilseniz de 1 yillik islem yasagi konur.
Bana kondu oradan biliyorum. Ben 1,1,1,1 dörde bölmüstüm kendi aklimca uyaniklik ederek

Bitcoin konusu ayri bir sorun.
Almanya, Hollanda, Ingiltere bankalari Bitcoin alisverisine müsade etmiyor.
Etmiyor demeyelim ediyor. Aliyorsunuz. Sonra bir mektup geliyor, hesabiniz kapatildi diye.
Neden?
Hangi banka kendini riske atmak ister ki, sizin birkac bin euro'luk isleminiz icin?
Bunun sebebi de AB Merkez Bankasinin Bitcoin islemlerini "Gri alanda" görmesi.

Kara para diyemiyorlar.
Beyaz da diyemiyorlar.
Gri.
Ve bankalardan kim buna müsade ederse iyi incelemeler gecirecegi garanti.

Ayrica para avrupa'da bitcoin'e cevrildigi sürece sizden avrupa'da vergi isteyeceklerdir.
Kimse öyle kolay kolay para kazandirmiyor, buna müsade eden ülke yok.

Yöntem yok mu? Var
Var olan yöntemler de masrafli ve ugrastirici.
Ayda birkac bin euro icin ugrasmaya degmez.