Oturup ciddi ciddi kendinle pazarlık yapmalısın. Bu pazarlık ortaklık kuracak iki kişinin arasında gerçekleşen bir pazarlık gibi olmalı.
1. Rızık konusu su an hangi işte çalışıyor ve uğraşın bilgi birikimin hangi yönde ise ona yoğunlaşmak en mantıklısı tabi legal ve helal dairesi içerisinde isen. Değilse değişim düşünebilirsiniz.
2. Senin şuna kendini inandırmak zorunda olduğun bir konu olduğunu hayatta bundan başka amacının olmaması gerektiğini kendine kabul ettirmelisin. Nedir o? Parayla saadet olmaz. Senin kendine kabul ettireceğin tek şey ne ile mutlusun onu bulmandir. Para ise yalan dolan daha çok psikolojik sorun yaşarsın. Para değilse o halde nedir o buna yoğunlaş gizem avcısı gibi hayati inancında ara.
3. Geçmiş insanlardan ibret al. Tarih sahnesine insanlık örneği olan inancını pekiştiren büyükler. Kim mesela imam Gazali tavsiye ederim.
4. Padişah Mahmut zamanında yaşayan tıkandı baba hikayesini Google'dan arat ve ibret al.
5. Şu linkte ki yazıyı oku. http://www.haznevi.net/islam/nefis-m...am-gazali.html
Sonra da bana dua et