Merhaba,

Konu sahibi arkadaşın yazdıklarını okudum ve bir konuda bilgi vermeliyim. Verdiğim bilgiler yalnızca Pagespeed ve Gtmetrix skorları ile alakalıdır bu skorlar dısında herhangi bir konuda yorum yapmayacağım.

Ben Türkiye'de "SEO uzmanıyım" diye ortalıkta dolasan kişilerin bu skorları şişirdiğini ve yanlıs bilgiler verdiğini düşünüyorum. Sizin bu skorlarınız %99 gibi ciddi ve maksimum seviyede puanı görse bile "%1" kadar SEO gücünüze etki edeceğini düşünmüyorum. Bunu bir yazılımcı ve 10 yıldır wordpress teması üreten bir kişi ya da ekip adına söylüyorum.

Bakın aklınıza gelen Türkiye'de ilk 50 büyük sitenin skorlarına. Yerlerde süründüğünü göreceksiniz. Bu skorlar tamamen css / js yoğunluğu, görsel boyut farklılıklar ve sunucu yanıt sürelerine göre değişiklik gösterir. Herhangi bir temayı değerlendirirken asla bu oranlara aldanmayın. Ben pagespeed değerleri 25-35 arası olan wordpress teması ile 180k hit yakalayan bir web sitesi yakaladım. Kendi web sitemizin pagespeed değerlerine inanın açıp bir kez bile bakmadım ancak istediğimiz her kelimede ilk 3.sıradayız.

Özetle kendini SEO uzmanıyım diye bu piyasaya tanıtan ve HTML kodlaması bile bilmeyen kişilerin bu skorlar için verdikleri bilgilere çok aldırış göstermeyin. Yerli üreticilere sahip çıkın. Eminim üreticiniz bu skorları %90'a getirebilecek kadar bilgi sahibidir ancak bunu yaptığında sizin temada beğendiğiniz görsel fonksiyonların tamamının kaybolacağıda aşikar. Sonra sıradan düz themeforest temalarına dönmek durumunda kalırsınız.

Birtema ekibi olarak projenizde başarılar diliyorum.

BRNKLBKN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
habr sitemde @BirTema; nın birgün temasıyla başladım. memnun kalınca birhaber temasına gectim. özellikle teknik destek konusunda Mükemmel ötesiler. Muhtemelen 1 teknoloji 1 kadın 1 indirme projeleri içinde kendi temalarını almayı planlıyorum.
Merhaba,

Birtema ekibi olarak bizler hakkında yazdığınız olumlu yorumlar için teşekkürler. İyiki birlikte çalışıyoruz.