Panacea Worldwide adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Okuduğunuz okulun dünya sıralamasındaki yeri >
Okuduğunuz bölümün yapmayı arzuladığınız mesleklerle ilişkisi >
Yapacağınız mesleğin kariyer planındaki yükselme opsiyonları ve bu opsiyonlarda sıcak bulduğunuz diğer pozisyonlar >
Diğer pozisyonlar için almanız gereken ekstra eğitimler >
Yapabileceğiniz tüm kişisel ve profesyonel gelişim ek eğitim metodları

Örneğin;
Yazılım Mühendisliği okuyup,
MBA (İşletme Yüksek Lisans) ya da MIS (Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans) ile devam ederseniz güçlü bir şirketin yönetim kuruluna oynayabilirsiniz.

HBS MBA okursanız, Yönetim Kurulu Başkanlığına oynayabilirsiniz. Ancak, sektöre göre Six Sigma Black Belt, PMI PMP gibi spesifik belgelere de sahip olmanız, sizi çok güçlü kılar.

Öncelikle kariyer planı yapmalısınız. Bu planı malesef birçok üniversitede yaptığını sanan uzmanlar yapamıyorlar. Kariyer planı koca bir ağaçtır ve emekliliğinize kadar uzanır. Profesyonel destek almanızı öneririm. Çünkü bir şeyler olduktan sonra şekillendirmek, o işe sonradan ruh koymaya benzer. Sonradan ruh koyarak insan bedenini canlandıramazsınız.

Umarım faydası olmuştur,
Teşekkür ederiz
Hocam aslına bakarsan şu an tarih okuyorum, ybsyide aöften bitirmeyi planlıyorum.Kodlama temelim var ancak yazılımcı olmaktan ziyade koordinasyon türü bir pozisyon daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü saatlerce kod yazmak bana göre değil.
Profesyonel destek cep yakar.Yine de katkınız için teşekkürler.