@goldengamers; adlı arkadaşın "Çok Uygun Web Hosting Paketleri İle Karşınızdayız. cPanel Limitsiz Hosting Sadece 8.99 tl" adlı konusundan "İDEAL HOSTİNG" adlı 1 yıllık paketi satın almıştım. Hosting'i kullanmaya başlayalı daha 1 hafta olmuşken site geçici süreyle server'a yoğun saldırı olduğu gerekçesitle kapatıldı. Bende o olaydan sonrada hosting açık olduğu sürece gecemi gündüzüme katarak, kendi zamanımı ayırarak sürekli adobe xd'de tasarladığım siteyi opencart'a giydirmekle meşguldüm.
Bu ayın 12'sinde sunucular tekrar kapatıldı. Kendilerine yazdığımda bana söyledikleri tek şey "sunucudan verilerin başka bir sunucuya aktarımı" yapıldığıydı iyi hoşta bu işi bilen herkese buradan soruyorum bir aktarım 12 gün mü sürer? r10.net'e bakınca sunucuya bulaşan virüslere karşı tarama yapıldığı söyleniyor, benim başıma gelen ilk olayda kendilerine sorduğumda saldırı altında oldukları söylendi ve şimdide bu bitmek bilmeyen sunucu taşıması yapılıyor, sorularıma geç cevap verilmeside cabası.
Kendilerine her yazdığımda taşıma işleminin devam ettiği söyleniyor, yedekler elimizde mevcut sorun yok deniliyor (madem yedekleriniz var verin dosyalarımı?) ama kusura bakmayında bence o veriler silindi ama her kendilerine sorulduğunda yine taşıma işleminin devam ettiği söylenerek olay geçiştirilip üstü kapatılmaya çalışılıyor. Tamam benim hatam yedek almamak olabilir ama şu zamana kadar çalıştığım onlarca firmada bu gibi bir sorun yaşamadığım için bu olayın başıma geleceğinide hiç düşünemezdim.
Öncelikle İyi Bayramlar dileriz , evet durumu anlatmak gerekir ise sizlere bahsettiğimiz gibi, başlangıçta yüksek ddos koruması aldık fakat , bu durumu gün içerisinde çözüme kavuşturduk aradan bir kaç gün geçtikten sonra güvenlik zaafiyetlerinden dolayı sunucuya erişim sağlandı, bizlerde bu durumu sizlere zaten bildirdik. R10 ve Kendi Platformlarımızda belirttiğimiz üzere 23.05.2020 tarihinde tekrar aktiflik sağlanacağı idi. ve şuanda sistemlerimiz aktif ve sorun gözükmüyor.
Sizlerin sitesini kontrol ettiğimde aktif gözüküyor
Genel anlamda veri kaybımız yok, fakat Yüzlerce sitenin taşınması esnasında dosyalarda eksiklikler meydana gelmiş bulunmaktadır. ki buda olası bir durumdur.
bu durumdan dolayı dosyalarınız zarar görmüş olabilir.
Ayrıca Yedeklerinizi almamız bu durumu bizlere sorun gibi göstermeniz anlamına gelmez , Kullanıcı sözleşmesini kayıt olurken ve Ürün satın alırken onaylıyorsunuz;
Hizmet Sözleşmemizde belirttiğimiz üzere ;
https://www.webbir.net/hizmet-sozlesmesi.pdf
Hizmet sözleşmesi 5. Madde de yer Alan yedekleme ile ilgili bölümde bunu belirtiyoruz;
5.) Yedekleme ve Veri Kaybı Hizmetlerimizi kullanırken bütün verilerinizin sorumluluğu size aittir. Webbir Hosting, yedekleme hizmetini size bir kolaylık olması için sunar, yedekler konusunda kesinlikle garanti vermez. Webbir Hosting, herhangi bir nedenle yaşayabileceğiniz veri kayıplarından kesinlikle sorumlu tutulamaz.
Geç cevap verildi demişsiniz bizlere hangi platform üzerinden ulaşmaya çalıştınız acaba 7/24 Saat boyunca Sistem yetkilileri aktif ve sorulara cevap vermektedir hem Telefon hemde Sistem üzerinden.
Bunu bilmenize rağmen Şikayet konusu açmanızı anlamadık. Evet böyle bir durum yaşanmasını istemezdik bu durum için üzgünüz. Özür dileriz.
Ayrıca R10 Üzeirnden ticaret gerçekleştirdiğimizi söylemişssiniz ama itrader kaydı ve ÖM göremedik.
Ucuz etin yahnisi olmaz. Hata sizde...
Şikayet konularına yazmak yasak diye biliyorum , ucuz etin yahnisi vs. gibi saçma sapan cümleler kuruyorsunuz Biz R10 üyelerine avantajlı fiyatlar ile hizmet sunmaya çalışıyoruz, ne demek ucuz etin yahnisi böyle olur demek.
öncelikle geçmiş olsun , sunucu bu arkadaşım neden böyle şeyler yapıyorsunuz azıcık fazla para verin kafanız agrımasın
Bu durumun fazla paraısla eksik parasıyla ne gibi bir ilişkisi oalbilri acaba? ne kadar yanlış bir cümledir bu böyle Kurumsal şekilde Resmi olarak hizmet veren bir firmayız R10 üyelerine ayrıcalık tanıyoruz diye kötü bir firmamı oluyoruz?
Yedekten yana sorun yaşamış müşterimiz gerekli açıklamayı kendimiz yaparız neden her ağızı olan konuşuyor acaba? hayatınızda kaçtane sunucu kullandınız? kaç site barındırdınız kaç sorun çözdünüz kaç adet destek talebi cevapladınız acaba? çok merak ediyoruz yani Şikayet konusu açan müşteriye biz cevap veririz Yönetim duruma göre değerlendirir. sizinle ilgili olmayan konuya neden yazıyorsunuz?