@goldengamers; adlı arkadaşın "Çok Uygun Web Hosting Paketleri İle Karşınızdayız. cPanel Limitsiz Hosting Sadece 8.99 tl" adlı konusundan "İDEAL HOSTİNG" adlı 1 yıllık paketi satın almıştım. Hosting'i kullanmaya başlayalı daha 1 hafta olmuşken site geçici süreyle server'a yoğun saldırı olduğu gerekçesitle kapatıldı. Bende o olaydan sonrada hosting açık olduğu sürece gecemi gündüzüme katarak, kendi zamanımı ayırarak sürekli adobe xd'de tasarladığım siteyi opencart'a giydirmekle meşguldüm.

Bu ayın 12'sinde sunucular tekrar kapatıldı. Kendilerine yazdığımda bana söyledikleri tek şey "sunucudan verilerin başka bir sunucuya aktarımı" yapıldığıydı iyi hoşta bu işi bilen herkese buradan soruyorum bir aktarım 12 gün mü sürer? r10.net'e bakınca sunucuya bulaşan virüslere karşı tarama yapıldığı söyleniyor, benim başıma gelen ilk olayda kendilerine sorduğumda saldırı altında oldukları söylendi ve şimdide bu bitmek bilmeyen sunucu taşıması yapılıyor, sorularıma geç cevap verilmeside cabası.

Kendilerine her yazdığımda taşıma işleminin devam ettiği söyleniyor, yedekler elimizde mevcut sorun yok deniliyor (madem yedekleriniz var verin dosyalarımı?) ama kusura bakmayında bence o veriler silindi ama her kendilerine sorulduğunda yine taşıma işleminin devam ettiği söylenerek olay geçiştirilip üstü kapatılmaya çalışılıyor. Tamam benim hatam yedek almamak olabilir ama şu zamana kadar çalıştığım onlarca firmada bu gibi bir sorun yaşamadığım için bu olayın başıma geleceğinide hiç düşünemezdim.