Son senelerin resmen özeti olmuş
Elbette, çoğu insan geliyor diyorki haber sitesi bu istediği içeriği girer, dini konuda girer başkasınıda girer.
News popülaritesi günyüzüne çıkmadan önce ben hiç fanatik gazetesinin dini şeyler paylaştığını görmezdim. Googleda yoktu, saçma sapan şeyler paylaşmazlardı. Bayram namazı saatleri diye kasmazlardı. Nasıl oldu google bunları ön plana çıkardı, adamlar XYZ işinde günlük 50 milyon hit var desinler hürriyet milliyet dahil hepsi subdomain açıp xyz verecek durumda şuanda.
Forumda adam sağlk sitesi açıyor 3 5 kuruş para kazanacak hürriyet vb bunu alıyor rewrite yapıyor adamı çok rahat geçiyor. Hürriyet dahil eskiden siteler bunları yapmazlardı, çünkü news bukadar rabette değildi. Şimdi deli gibi abanıyorlar 2m trafikli sitenin bu tür spam yapması (bizce spam) 3 - 4m trafiğe çıkarır ve çok iyi bir reklam geliri sağlar. Daha niceleride var tabi. O yüzden açın news site basın spamı başka yok kalmadı, çünkü google bunu destekliyor. 50 tane seminerine gittim ben google'ın hep anlatılan şeyler süslenilip anlatılıyor, kimsenin bilmediği şeyler asla söylenmez. Özgün olun, güncel içerik girin, yok site açtınız 50 makale birden girmeyi zamanlayın. 1 defa bu kriterlere uymadım, film sitesi açıyorsam veritabanını direk atarım 50k içerikle yayına alırım yemin ediyorum 1 kere sitem patlamadı hiçbir sektörde, hiçbir algoritma güncellemeside vurmadı. Tek çare siz legal çalışıyorsanız news site + spam yoksa daha çok içeriklerinizi alacak bu siteler..