Hayırlı bayramlar,
Gamemanager içinde bir array listem var. Her elementin içinde Gameobject, sıra numarası ve konum olmak üzere 3 değişken var. Oyun dinamiği tamamen bunun üzerine kurulu.
Bu araylist obje havuzu görevi görüyor. Sürekli en alttaki obje en üstte bulunan objenin üstünde bir yerde rastgele konumlanıyor. Ve sıra numarası buna göre değişiyor.
Örneklemek gerekirse, 1 2 3 objem var. 1. Objeye dokununca sırası numarası değişkeni 4 oluyor ve 3. Objenin üst konumunda rastgele bir konum alıyor bu şekilde gidiyor.
Fakat objelere verdiğim sıra numarası değişkeninden bir türlü ulaşamıyorum. Yani mesela 1. Obje ile 2. Obje arasında bir çizgi çizmem lazım diyelim. Bu objelere sıra numarası üzerinden ulaşamıyorum. Cok çok dolaylı yollarla aklıma bir şeyler geldi de yine de sorunlar çıktı.
Bunu haleltmenin bir yolu var mı? Günlerdir kafayı yemek üzereyim.
arraylist yerine başka ne kullanabilirim bunu yapmak için?
Şuan mesela element numarasına göre sorgulama yapıyoruz ama sürekli değişen benim verdiğim sıra numarasina göre objelere erişme imkanım var mı?
Arraylist içinde for dönüsüyle obje sıra numaralarını çekip bir int dizisine atadım. Ama yine de objelere erisemiyorum sıra numarası ile. Nasıl bir bağlantı kurabilirim?