Buradan bakınız geçen sene aldım cok memnunum hocam dolarla beraber fıyatlarda yukseldı satmayı düşünüyorum
Not: Arabamla dalga geçmeyiniz bu devirde bu kadar oluyor
Amcamlar iki yıldır almayı düşünüyor ama fiyatlara yetişemiyolar
2016 yılında 2012model bmw1.16d almıştım o zaman 76.000tl ye 4 senedir bendeydi 270000 küsür km de sattım 115000 tl ye anlatacaım o ki bu devirde araç alınmaz hocam
Hocam sana kendimden örnek vereyim. 2011 model Hyundai Accent Eram var. 2013 de 20 bin kmdeyken aldım arabayı 24 bin ₺ verdim. Şu an araba 115 bin km oldu ayrıca 9 yaşına girdi ama piyasası 55-60 bin ₺ olmuş. Sen düşün işte piyasayı.
Yüzdeye vurursak normal araçlardan daha çok yükselmiş
Aynı durumdayım resmen fırsatçılığa dönüşmüş durumda piyasa dogan L araca 25 bin tl isteyenler var.
Bu ülkede araba sizi bir yerden bir yere götürmenin dışında bir yatırım aracına dönüşmüş durumda. Ülkenin ekonomik şartları belliyken iyi bir araba alamazsınız.80.000 ₺ ile şu anda alabileceğiniz araçlardan birini el mahkum alın yoksa 3 ay sonra o arabanın fiyatı da sizin alamayacağınız seviyeye gelecek. Bir de son olarak Yatırım tavsiyesi değil demek isterdim ama alın basbaya yatırım tavsiyesi işte
malesef hocam düşmez aksine yükselecek gibi duruyor düşmesi için doların düşmesi lazım sıfır araçlar yükseldikçe malesef 2.ellerde yükseliyor dünyanın hiç bir yerinde 2.el bu kadar yükselmez heralde
Arkadaşlar ne olacak bu şekilde? Devlet buna çözüm getiremeyecek mi? Bizler araba alamayacak mıyız? Ben Ağrıda görev yapıyorum krediye bulaşmamak için para biriktirdim şuan hiçbirini alamıyorum , satılan arabalar hurda gibi. Adamın arabasında değişenler hasar kayıtlılar boyalılar 250 bin km olanlar. Ya biz birbirimizi soyuyoruz başka bi şey değil bu. Dolar ne kadar yükseldi yüzde yüz mü oldu bizim haberimiz mi yok. Ne yapacağız bu hurda araçlara 80 bin TL mi vereceğiz?