kodflex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhabalar;

Devamlı yemek işleri ile uğraşan bir arkadaşım kendi tariflerini mobil uygulama ekleyebileceği bir mobil uygulama istedi benden. Veritabanı kısmında bir tasarım yaptım.Laravel ile api kısmını yapmak istiyorum. Veritabanı ile yeni tanışıyorum. Takipçilerin olduğu kısım tam olması gerektiği gibi mi. ? Bir bakabilir misiniz. ?

https://drive.google.com/file/d/1_7e...ew?usp=sharing
  • Turkce isimlendirmeler kullanmayin ve isimlendirmeleri snake_case olarak yapin
  • Gereksiz on ekler kullanmaktan kacinin. Orngenin food_name ismi gerksiz, name tek basina yeterli cunku tablo adi zaten food.
  • tarifAdinlar tablosunda niye tarif_adi diye field var anlayamadim. Zaten tarif_id var. Tarif adi iliskiden cekilebilir. Tekrarlayan data tutmaniza gerek yok.
  • Food tablosundaki person_numb var char olmasian gerek yok. smallint olarak tutabilirsiniz.
  • Tarih varchar olmamali. Ayrica Laravel kullaniyorsaniz tarih ile ilgili ekstra field olusturmak cok gerekli olmuyor. Default olarak gelen created_at ve updated_at fieldlari is goruyor.
  • Malzemeler tablosu cok icime sinmedi birim ve nekadar alanlari o tabloda olmamali bence. Mesala malzeme pirinc olabilir ama bu birim olarak bir kasik da olabilir 1 kilo da olabilir, bu yuzden malzemeler tablosunda bu datalara gerek yok gibi.