faaliyete sizden önce başlamış, yok domaini 2 yıl önce almış siz sonra almışsınız vs.. hepsini bir kenara koyun kafa bulandırmayın. Bir marka-patent örneği anlatayım size.
Firma sattığı "petekli balı" ahşaptan kütük içerisine koyarak satışa çıkarıyor, patentini ve marka haklarını alıyor. Senin yıllardır kütük içinde sattığın baldan bir gün bir bakıyorsun eline kağıt göndermişler. Hakkında şikayet var, bu formatta satamazsın diye! Senin ifadende "Ee ben zaten böyle satıyordum efendim, baba mesleği bu" gibi söylemler seni hiçbir şekilde haklı çıkarmaz. Sana derler ki patentini alacaktın. Bu spesifik bir örnek, ama siz kalkıpta kese kağıdı içinde meyve satmaktan telif yemezsiniz. Bu anlattığım, kabul edilebilir bir örnektir.
Denizli'de tasarım işlerini yaptığımız bir boya fabrikası, bölüm bölüm farklı renklere boyanmış horoz logolu yeni boyası yüzünden filli boyanın telifine maruz kaldı. Çünkü adamlar fil logosunu parça parça farklı renklere bizden önce bölmüş. Dava sonucu 2 gecede tüm etiketler personel tarafından söküldü. Bu da yaşadığımız başka bir örnektir mesela.
bakın buradagüzel bişey söylemişsiniz eğer bu durumu kanıtlayabilirseniz ilk ihtar çekip faaliyeti sonlandırabilirsiniz ardından wipo ya dava açıp almaya çalışın böyle çok domainler alındı hocam wipo araştırın
com domain ne zaman alındığı önemsiz siz şimdi marka tesciline sahip oldu iseniz eğer ve sizin markanızı ihlal ediyorsa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ayrıca wipo davası açarak domaini alabilirsiniz.
Birşey olmaz talep edilmez .com ' u hocam
benzer bır durum ıcın ben avukat arkadasıma sormustum. bana dediklerini aktarıyorum. Eğer siz marka tescile basvurmadan once karsı taraf faaliyetlerine baslamıs ve devam edıyorsa ve bunu kanıtlarsa suçlu siz oluyorsunuz. Adam diyor ki ben marka tescillemeye gerek duymadım ama bu tarihten beri bu isimle faaliyet gösteriyorum. Bu kişi benim önümü kesmek için benden once davranıp marka tescili yaptı diyip haklı duruma geçiyor. Ki böyle bir durum var ise sonuna kadar haklı da
Teşekkür ederim arkadaşlar avukata konu linkini gönderdik firma ile görüştü yasak sonu kapatmazsa eğer işlem başlatacağız umarız kazanırız.