Çok çok basit anlaşılabilecek bir durum var aslında, organik aramadan gelen ziyaretçiler sitenize bir konuda araştırma yaparken gelirler, ürün veya hizmet satın almaya meyillidirler genellikle ve bu yüzden TBM oranı çok daha yüksek olabilir. Sosyal medya ziyaretçisi daha çok hazır kitleden oluşur, attığınız linklerden gelen ziyaretçiler hem yüksek oranda gereksiz kalabalıktır hem de ürün veya hizmet satın alma potansiyelleri organik arama ile gelen ziyaretçiye göre çok daha azdır. Canlı test etme imkanım yok ama mantığım bana bunu söylüyor, hiç sosyal medya ziyaretçim olmadı o yüzden kıyaslama yapamıyorum. Her iki türlü ziyaretçi imkanı olanlar canlı canlı denemeler yaparak bunu ispatlayabilirler. Şahsen işin reklam veren ve yayıncı kısmında da bulunduğum için reklam verenin parasını bomboş kitlelere yedirmeyeceği kanaatindeyim. Maksimum verimi her zaman ürün veya hizmet satın almaya müsait ziyaretçiden alabileceğimizi düşünüyorum. Ayrıca masaüstü tıklamalar mobil tıklamalardan çok daha değerli çok net söyleyebilirim bunu