vatanbilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
masaüstünden organik google aramasıyla tıklama işlemiyle
mobilden gelen tıklama bir değil masaüstü tıklamasına daha çok gelir verilmekte her nekadar mobili önemsediklerini söyleselerde sosyal medya için verilen gelir düşsede kişi sayısı çok olduğundan gelir yüksek olabiliyor sosyal medyadan fazla tıklama yapıldığında ban sebebi olduğunuda okumuştum sorun yaşayanlardan, gerçek bir seo yatırımı yaptırmanızda fayda var backlinklerden uzak durun
Bu düşüncenize kesinlikle katılmıyorum hocam, googlenin adsense politikalarında hiçbir şekilde sosyal medya trafiği ban sebebi olarak yazmaz yada zararlı geçersiz trafik değildir, üstüne basa basa da söylüyorum tbm hesaplamasında ziyaretçinin nereden geldiğinin hiçbir önemi yok, ziyaretçi google organik arama ile gelmiş yada sosyal medya referansı ile gelmiş siteye çok bir alakası yok, TBM tamamen sitenin içeriğin kalitesi ve ziyaretçinin sitedeki davranışına dayalı olarak hesaplanır, google bu ziyaretçi Faceden yada pinterestten gelmiş diye tbm 'yi düşük vermez, %100 sosyal medyadan trafik alan siteler adsense için ban sebebi değildir sadece kısıtlama olabiliyor bu google organic hitli sitelerde de olabiliyor trafiği test etmek için bir önlem sadece, genelde insanlar bunu sosyal medya trafiğini google sevmiyor ban sebebi diye yorumluyor, banlanan kişilerde sebebinin bu olduğunu zannediyor ama alakası yok sitelerinde ufak ince bir detay bile adsense politikalarına aykırı olabiliyor ama maalesef bunu direk sosyal medya trafiğine bağlıyorlar