Ben size birşey söyleyim arkadaşlar 2013 yılından bu yana çevremizde daha hepsiburada bilinmezken alışveriş yapardık buradan. Ama günün birinde bu siteden nefret edeceğim aklıma gelmezdi. En son siparişimle bir tezgah döndüğünü düşünmeye başladım. Eskiden en ufak bir güvensizliğim olmazdı gönül rahatlığı ile ödememi kartla yapar beklerdim ve sorunsuz aldığım herşey gelirdi. Hatta yıllarca çevreme çok övdüm bu siteyi çok önerdim. Ama şimdi tövbeee kesinlikle oradan birşey almama karararı aldım. Peki nasıl oldu da birden bu site benim gözümde değersiz güvenilmez oldu. Ya sahipleri değişti ya yönetimi ,ya gözlerini para bürüdü ya da para bozdu kendilerini resmen.
Ya işleri çok kötü gidiyor çırpınıyorlar. Ya daparanın altında kaldılar kimseyi umursamıyorlar reklamlarla sürekli yeni müşteriler bize yeter anlayışı ile devam ediyorlar.
Bende oluşturdukları izlenim şu bunlar elinde olmayan bazı ürün veya ürün gruplarını dahi stokta var gösteriyor, ve uzunca bir süreç başlıyor müşteri açısından. Ben en son iki parça ürün sipariş verdim. Kargo zaten arasmış yeni anlaştıkları daha önce pttydi. Arasa geçtikten sonra şunu farketttim. Kargo takip sistemleri bile değişmiş. Amaç şu siz sipariş verip ödeme yaptıktan sonra iptal edemiyorsunuz ve o kargonun durumunu eskisi gibi kontrol edip ne saman nerde tam olarak göremiyorsunuz. Ne hikmetse aras da adresiniz net eksiksiz ve hatta saysısız kez şahsen benim adıma kargo getirdiği halde adresiniz eksik hatalı bahanesiyle kargonuzu getirmiyor şubeden kendiniz almanız için özellikle böyle bir pandemi döneminde sizi uğraştırmaya yönelik art niyetli çalışmalarda bulunuyorlar. Kargoya zaten kesinlikle telefonla ulaşma imkanı vermiyorlar, telefon sistemleri seni yıldırmak için baştan sona adım adım düşünülerek kurgulanmış. Amaç bence çok açık sen o ürünü iade edene kadar rahat 1 ay sürüyor. İade edersen daha karlı olabilirler.. Sonuçta ne mi oluyor kim mi kazançlı çıkıyor? Senin paranı 1 ay kullanıp değerlendiriyor bedavaya. Hem de aynı ürünü farklı zamanlarda yüzlerce kişiye aynı yöntemle satıp iade aldığını düşünemiyorum..
Benim gözümde yalan hile ile kurgulanmış bir sistem gibi geldi. Çünkü kargoya ve kendilerine ulaşılmasın diye en ince ayrıntıısna kadar düşünülmüş. Bu durumda pakete hıyar koyup gönderenden benim gözümde hiç bi farkı yoktur o da yalan ve hile yapıyor sen de.. Artık bitmiştir hb zaten şikayet oranlarının son bir kaç ayda çığ gibi büyümesi durumu çok özetliyor.
Müthiş yazmışsın hocam eline sağlık.