Sorunuzun cevabı: Instagram'da bile SEO taktikleri uygulanıyorken, Pinterestte de elbetetki önemi vardır, profilinizdeki bio, kategorinizin adı, kateogri açıklamanız pin başlığınız, açıklmanız ve açıklamanız içindeki anbahtar kelime tag ve hashtaglar önemlidir. Manuel pinliyorsanız diğerlerinden farklı olursunuz . Spam yapıyorsun işte pinle geç diyenler, onbinlerce pin atık 10 k bile görüntüleme alamayanlar sebebini bazen başka yerlerde arıyorlar. Az pin atın güzel pin atın sağlıklı pin atın. siz olsanız o pini görmek istermisiniz ? bunu spam yapanlar değil insanlar kullanıyor

karşımızdakileri dikkate alalım
Reklamlar

Pin robots kullanın kaç kategoriniz varsa hepsini pinlesin wordpress kategorinizin adı neyse o şekilde board açar hem hesaplarınız daha güzel görünür
Evet haklısınız zararı olmaz önemi vardır ama yani api ile pinleme yaptığım için pek önemsemiyorum. Şöyle ki 10 milyon görüntülemeye sahip bir hesabımın içinde bazı pinleri repin yapınca güzel sonuçlar alıyorum ve pinleri repin yaparken de o pin ile önerilenleri görüyorum. pinX'in de çoklu board özelliği var ama erindiğim için böyle bir yolu denemek istiyorum.