Eposta Aktivasyonu Gerekmekte
başlık o kadar iddialı ki ben de dedim herhalde 2-3 mlyon izlenen bir video ve takipçisi en az 500 bin kişi olan biri. youtube hesabına bakayım dedim video 2 bin anca izlenmiş 8 ay önce attıkları 2-3 bin bandında altı üstü. bu kadar yaygara koparması ilginç. tespit ve iddialarına gelince.
ülkemizde okul okumanın en güzel çaglarda okul okumanın rezillik oldugu fikrine katılıyorum ve avrupa ile kıyaslayınca harbiden böyle bir zülm yok. üni egitiminin işe yaramaz oldugunu çogu konularda laf olsun torba dolsun diye verildigine de katılıyorum özelikle rtv vb bölümler için.
ama madem adam ekonomi profesörü neden cebinde para yok gibi saçmalıkta sınır tanımayan tespit bile denilemeyecek görüşüne katılmadıgımı saçmalık oldugunu belirtmek zorundayım. ülkece ünlü müzisyenlere nota vb bilgileri ögretenler 1 kazanabiliyorken bunu ögrenenler sadece bir kaç şarkıyla bin hatta fazlasını kazanabiliyorlardır. bu x şarkıcının daha iyi olup müzikten anlayıp ona bunları ögretenin anlamadıgı anlamına mı geliyor böyle kıyas olabilr mi. onu geçiyorum her ne kadar dizi vb konulardan örnek vermek saçmada olsa starda yayınlanan bir dizi var babil diye orda bir prof zorda kalınca ahlakı etigi bırakıp ekonomik manada yardırıp geçiyor, ve bunu yaparken kendisini sorguluyor sürekli. yani bu ekonomi alanında bilgi sahibi olup paranın nasıl kazanılacagını bilenlerin kazanmamak için haklı gerekçeleri var, entellektüel düşüncenin daha tatlı gelmesi, digerinin daha avam durması(ne olursa olsun para kazanmak), üstüne belli bir entellekteül seviyeye gelmiş birinin çok fazla para kazanmaktan o kadarda keyif almayacagı fakat daha farklı entelektüel ugraşların daha fazla keyif verecegi gerçegi. misal soros diye bir adam var, bu borsanın baba spekülatörlerinden biri, eger onun kitaplarından herhangi birini okuyan olursa kitaplarının herhangi birinde "baba koydum 2 milyon dolar x işe ilk yılında ana parayı çat diye çıkarmayayım mı?hoop ordan gıda sektörüne el attım, bakın gıda sektörü diger sektörlerden 10 misli ve bereketli bir iştir.. " bıla bıla dedigi görülmez. daha çok ekonomik manada teorileri,kendince yanlış veya dogru gördünlerini gerekliliklerini yazar. ve genelde siyaseten bazı ülkelerin işine karışır, bunu sadece para kazanmak için yapmaz, bir insanın zaten ana amacı da bu olmaz sorosun olmadıgı gibi.
velhasıl kelam ekonomi profesörü ama cebinde para yok aşırı cahilce bir önerme, sav, tespit vs.