Keşke aynı şeyleri konuşup bilgi alışverişi yapsaydık görüyorum ki maalesef. Siz bence bu işi bırakın hocam gerci şirket filan da hikaye laf ebeliği peşindesiniz. Benim sektörde 12. yılım. Telekomünikasyon işindeyim. Adsl ve vdsl için İÇ TESİSATA cat6 çekilmesin boş bir durumdur ekstra hız ekstra birşey katmaz. Standartını söyledim ben. Cat6 dan daha iyidir demiyorum iyice yazdıklarımı okursanız belki anlarsınız. İyi günler.
Sırf şu yazdığın cümle bile kamera şakası yaptığını gösteriyor, 250 mbit taşıma kapasitesine sahip bir kabloyu.
Telefon icad edildiğinde kullanılmaya başlanan bir kablo ile kıyaslıyorsun. Sen Hala onları sadece kablo sanıyorsun, "En iyiside Teleteks 2x1x0,5mm PDV." Şu kablonun data taşıma kapasitesine hiç baktın mı? Tabii tüm devletler gerizekalı zaten, ne gerek var Cat 6 kabloyu zorunlu kılmaya "En iyiside Teleteks 2x1x0,5mm PDV."
Edit: Asla bu işi bırakın falan demiyorum, bu benim haddime değil. Kimsede böyle bir cümle kuramaz, eğer haddini biliyorsa. Ben ne size nede bir başkasına bu tarz bir yaklaşımda bulunmam, evet bilgi alışverişi yapmak isterseniz başımın üzerinde yeriniz var. Belki bulunduğunuz bölge itibarıyla bu yönde imalat yapılıyor olabilir ama hocam, kablo yapısında frekans taşıma- band genişliği- kablo omajı dahil bir çok etken vardır ve sizin bahsettiğiniz kablo bu vasıflara sahip değil.