0'lı yıllara kadar kulklamılan
Hocam hala yanlış bilgi veriyorsun, senin 2x1x0.50 dediğin kablo. 90'lı yıllara kadar kullanılan zil telidir, DT4 ve DT8 ile birlikte kullanımı sona ermiştir. Cat 5 ve Cat6 protokolü, adsl ve adsl+ için geliştirilmiştir. Fiber internet ile Cat 6 kablonun ilişkisi, sadece evinizdeki modem ile masaüstü bilgisayara varsa eternet bağlantınız ile sınırlıdır. Siz nerede çalıştınız 8 sene bilmiyorum ama benim hala bu işi yapan bir şirkete ortaklığım var ve 25 yıldır bu işin içindeyiz.
Edit: Ayrıca hızı kablonun bakır oranı yada kalınlığı belirlemez! Öyle olsaydı eğer, elbette senin kadar zeki bir insan daha çıkar ve kabloyu 1 mm yapmayı akıl ederdi. O mantıkla bakınca 2,5mm Nyy kablo, Gbit falan taşır yani. Herkes her şeyi bilmek zorunda değil ama işi Cem Yılmaz'ın adres tarifi olayına bağlamayalım.
SADECE MERAKIMDAN SORUYORUM, TSE VE CE SERTİFİKALI BU ÜRETİCİ NİYE KABLO ÖZELLİKLERİNDE KALINLIĞA HİÇ YER VERMEMİŞ! HATTA BİR SORU DAHA SORAYIM, O KABLO NEDEN İÇİNDE ÖYLE BÜKÜLÜR? Temka Cat 6 23AWG Veri İletişim Kablosu kullanım Alanı
250 Mbit/sn. hızla çalışan ve terminal yoğunluğu fazla olan bina içi uygulamalarda; araştırma geliştirme binaları, idari binalar ve ofislerde analog ve dijital veri iletiminde kullanılır. HFFR dış kılıf, yapısı itibari ile alev geciktirme özelliğe sahip olup, insanların yoğun olduğu (Alışveriş merkezi, Hastane vb.) ortamlarda yangın esnasında zehirleyici ve korozif gazların istenmediği yerlerde kullanılır.
Kablo Yapısı- İletken : Elektrolitik Tavlı Bakır Tel (24 AWG)
- Yalıtkan : Solid PE Kompound
- Dış Kılıf :PVC Kompaund
- Dış Kılıf Renk : RAL 7032 Gri
- Standart Boy : 305 / 500 / 1000 m
- Büküm :4 Çiftin Ortak Bükümü
Teknik Özellikler - Uygulanan Standart : TS IEC 61156
- İletken Direncİ : 95 Ω/km
- Efektif Kapasite : 48 pF/km
- Yayılma Hızı : % 66
- Çalışma Sıcaklığı : -20C + 70C (Sabit Ortamda-Fixed) 0C + 50C (Hareketli Ortamda-Mobile)
- Zayıflama : 33 dB/100m (250Mhz)
- Geri Dönüş Kaybı :17,3 dB (250Mhz)
- Bükülme Yarı Çapı : 7,5 x D (Kablo Dış Çapı)
- Difransiyel Gecikme : 45 ns/100m
- Faz Gecikmesi : 536,3 ns/100m (250 Mhz)
- Yakın Uç Diyafonisi : 30,2 dB(250Mhz)
- Uzak Uç Diyafonisi : 17 dB (250Mhz)
Takılı plak gibi hala zil teli

diyorsun hocam. Ve kalın kablodan kim söz etti ? Zayıf akımın kalın kablo ile ne alakası var benim ağzımdan kalın kablo diye birşey cıktı mı ? Ben fiberden önce altyapıdaydım fiber konusunda uzman sayılmam ama adsl vdsl bilgim iyidir. Adsl ve vdsl de iç tesisat yani ankastreden dairenin içine kadar. çekilecek kablo dahili tesisat telefon kablosudur. Yani konumuza dönersek Arkadaşın sorusunun cevabı dahili tesisat telefon kablosudur. En iyiside Teleteks 2x1x0,5mm PDV. Cat 6 ya gerek yok çalışmaz demiyorum. Gerek yok. Merakımdan soruyorum yanlış anlaşılmasın hangi şirket öğrenmem mümkün mü?