Profilde yurtdışı yazıyor, siz nerede yaşıyorsunuz ki?
İnternet hızını kablo çeşidi tek başına belirlemez, santral ile box arası mesafe ve kullanıcı ile box arası mesafe belirler. Bulunduğun bina yada müstakil ev ile sana bağlantı sağlayan box arasında, zaten kaliteli kablo kullanılmıştır. Altyapının o kısmı devlete ait, orada sorun yok. Bina girişi ile daire arası, inşaat sırasında yapılır ve sonradan değişmesi çok zor. Bu bölümde kullanılan kablo, yeni binalar için zaten Cat 6 olmak zorunda. Bu yönetmelik, neredeyse on sene önce çıktı ve telefon hatları bile Cat 6 ile çekiliyor. Bir arkadaş 2 telli eski model zil kablosu önermiş ama neyse

Siz Türkiye'de yaşıyorsanız, hangi şehirde ve neresinde yaşadığınız önemli, ha birde neden yurtdışı yazdığı.
Ben zil kablosu önermedim. 8 sene altyapıda çalışmış biri olarak yardımcı olmak istedim. Benim önerdiğim 2x1x0,50 kalaylı bakır dahili telefon tesisat kablosu. Sizin dediğiniz yasa fiber altyapısına hazırlık için çıkarılan yasa fiber binalarda istenilen bir özellik. hala adsl ve vdsl kullanan binalarda cat6 kullanılması boş bir durum ekstra bir avantajı olmaz.