constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3-4 senedir turk.net den hizmet alıyorum. 16 mbps hızın neredeyse 13-14 mbps ine erişim sağlıyor(d)um. Sonra yeni aldığım Honor Band 5i bileklik bluetooth ile telefona bağlanınca telefonun internetini yavaşlattığı için 5 ghz destekli modem arayışına girdim ve Keenetic Extra Dsl modem aldım. 2 günde elime ulaştı ve hemen kurdum. Ardından da turk.net online işlemlere girip gece yarısı 50 mbps paketine geçtim. Dedim büyük ihtimal ya bir kaç gün sürer yada bir arıza vs olur internetsiz kalırım. Sabah kalktığımda paketin tanımlandığını ve download upload hızının uçtuğunu gördüm.

TTNET olsa bu kadar hızlı olmazdı. Bu arada mutlaka turk.net ile sorun yaşayanlar vardır ama şu anda şükür bir sorun yaşamadım. En çok upload hızımın arttığına sevindim Eskiden 0,56 mbps alıyordum en fazla.

Bundan sonra sömürecem
Hacım internet hızında modem çok önemli. Ben de aralık ayında TurkTelekom fiber 100mbs paket aldım millenicom üzerinden. Eve telekom geldi modem koydu bi tane de mecbur onu kullandırtıyorlardı, bir de kira parası veriyorum hala. Modemle en fazla 80-90mbs geliyordu hız. Sonra gittim benzer bir modem aldım 150mbs kadar hız çıkıyor dosya indirirken saniyede 15-20 mb indiriyor. Baya memnunum yani, demem o ki standart dandik servis sağlayıcılarının verdiği zyxellerden tplinklerden uzak durun, kaliteli bi modem alın ne kopma sorunu yaşayın, ne yavaşlama sorunu. Ben de 5ghz desteği için aldım, bluetooth kullandıgımda netim 1mbslere kadar düşüyordu 2.4ghz kullanırken.

Mi Router 3G aldım, openwrt yükledim içine. Sonra pppoe ayarı yapıp kullanıcı adı ve şifremi girdim servis sağlayıcısının verdiği. Birkaç ufak ayarla modem yerine onu kullanıyorum. Zaten fiber oldugu için ethernet ile geliyor net bana. Router'a 1 tb hard disk bağladım, torrent istemcisi kurdum ve samba kurdum. Samba ile evdeki tüm cihazlardan hard diskime erişebiliyorum bulut misali, torrentten inen de zaten modem üstünden direkt hard diske iniyor falan. En son şey de yaptım, telefondaki tüm dosyalarımı otomatik modemdeki hard diske yedekleyen program kurdum falan Modem kullanımı baya zevkli olmaya başladı anlayacağınız.

Benim hackleyip openwrt kurarak yaptığım bu işlemleri Keenetic Extra DSL ile hiçbir işlem yapmadan da kullanabilirsiniz çok güzel bir modem ama ethernet kabloları gigabit değil en fazla 100mbs kullandığı için onu satın almadım ben.