Şu an öyle bir sistem geliştiriyorum. Aslında sonundayım. Ama en büyük engelim lisanslama. Lisanslama ve kod güvenliği konusunda uygun bir çözüm üretebilirsem forumda sunmayı düşünüyorum.
PHP ile geliştirdiğim sistemi kullanıyorum kısaca bahsedeyim.
- Birden fazla pinterest hesabı tanımlanabiliyor.
- Her hesaba özgü proxy tanımlaması yapılabiliyor.
- Pinleme işlemi token ile yapılıyor.
- Günlük pin limitlerine takılmaması için hesaplara birden fazla token tanımlaması da yapılabiliyor. Örneğin günlük token işlem limiti 100 ise bir hesaba 3 tane token tanımı yaptığında o hesaba günlük 300 pin yapabiliyorsun.
- Pinlenmemesi gereken saat aralıkları veya günler seçilebiliyor.
- Özel pinleme algoritması var. Eş dakikalarda pinleme işlemi yapmıyor.
- Görselleri Bing, pinterest, duckduckgo gibi sitelerden kategory ve keywordlere uygun olarak büyük boyutlarda otomatik çekiyor.
- Çektiği görselleri 10 - 30 görselli sayfalara dönüştürüyor ve hem sayfa url i üretiyor hemde foto galeri mantığında her görselin bir urli oluyor.
- Her sayfa için kolaj fotolar oluşturuyor 4 görseli "photoshopta" grafiker tarafından yapılmış gibi birleştirerek üstüne sayfa başlığını basıyor, logoyu da yerleştirerek sayfaları pinliyor.
- Sayfa foto galerilerindeki fotoları da ayrıca kendi url leri ile pinliyor.
- Pinlenen görseller 600x900 ratiosu ile pinleniyor.
- Günlük takip edilecek kullanıcı veya pano limitlerini seçiyorum sistem her gün otomatik olarak belli sayıda ilgili kategoride kullanıcı ve pano takip ediyor. (Takibe takip anlayışı)
- Yönetim panelinden pinterestle entegre kategori / pano oluşturabiliyorum.
- İçerikler için her kategoride bi kaç tane içerik ekliyorum ve random bir şekilde içerik düzenlemesi yaparak sayfalarda paylaşıyor. (buna alternatif başka çözümler üzerinde çalışıyorum)
- Gün sonunda sistem bana otomatik gün sonu raporu mail atıyor.
- Bütün pinleme anlayışlarına uygun işliyor ister tek hesaba pinlersin istersen 100 hesaba.
- Daha bir sürü özellik varda bunlar şu an en çok işimi görenler veya fazlası aklıma gelmiyor.
gibi gibi....