Ayhan hocamı 3-4 senedir takip ediyordum. Daha önce kendisi ile daha önce iletişime geçmedim. Ancak içeriklerinden sektörel bilgisi hakkında düşüncelerim mevcuttu. Eğitim veriyorum diye her yerde yazıyordu. Yahu diyordum ki adam bana ne anlatabilir? Elbet bir şeyler katacak, amatörüz tabi ki. Ama mutlaka bir şey saklar, bildiği sırrı vardır... Seo kelimesi kolay mı adam kendi ekmeğini neden ben ve benim gibiler ile paylaşsın düşüncesi mevcut birisiydim. Dürüst olayım..
Site destek firmasının eğitim kanalında İzmir'ime geleceğini duydum. Bu fırsatı kaçırmak istemedim. Dedim ki bu parayı neye, nereye vermiyoruz. En azından tecrübe ettim derim diye başvurdum. Seo gibi işin erbabı kişi ve firmaların anahtar kelimesinde kıymetli, otoriter bir sıralamasında idi. Yeniden pazarlama kampanyaları ile marka izlenimi vermesi gözümden de kaçmıyordu. Tanımadığım için Ayhan hocamın ileride geleceği olduğunu düşünüyordum. Doğal olarak Cuma ve Cumartesi olarak tüm işlerimi erteleyerek 2020 Ocak ayında İzmir eğitimine katıldım. Şahsen benim için çok kıymetli bir karardı.
(Not: Seoegitimi.com üzerinden başvurur, başvurmaz kendi şahsi telefonu ile irtibat sağlaması ve cana yakın tavrı ile bende "Evet Cem doğru adamla sonunda karşılaştık" dememe neden oldu. Çünkü işini takip ediyordu. Bu da işine duyduğu sevgi ve saygının göstergesi idi.)
Daha önce e-ticaret deneyimlerim oldu ve bir çok doğru teknikleri uygulayamayan seocularla çalıştığım için bu yolda tedirgin idim. Karşımdaki firma veya uzmana güvensiz olmamın altyapısında malesef bu vardı.
Seo alanındaki bilgilerinin yanı sıra, bencil olmaması ve insanlara yararlı olmak için mücadele etmesi etkilenmem için yeterli idi. Seo konusunda her şeyin backlink olmaması, finansal kaynaktan tutun, reklamlara kadar kriterlerin arama motoru optimizasyonu için çok önemli olduğunu öğrendim. Çok verimli bir 2 gündü benim açımdan. Her şeyden önce işim için heyecan verdi ve halen daha takip ederek bu heyecanımı yeniliyorum. Kendi panelini canlı canlı açması, çok kilit noktada ciddi bir bilgi paylaşması çok kıymetli idi. O noktadan sonra "oooooo" sesleri eğitim salonunda yankılandı
Sağlam karakteri, dürüstlüğü Ayhan hoca değil, Ayhan abim olmasını sağladı. Kendisine çok teşekkür ederim. Her iş arkadaşı, dostu, kardeşi veya yeni birisi gibi telegram, twitter, whatsapp, instagram vb. kanallardan anında cevap bulabiliyorum.
Bu postu neden bu kadar dolu dolu yazdım. Ayhan abiden daha iyi hizmet almak için değil

o da az buçuk tanıyor biz öyle biri değiliz. Amacım düşüncelerimi harekete geçiren bir dost, bir abime destek olmak. Adamın zaten 5 dakika dinlenecek vakti yok. Zaten adama herkes gibi gece 2de yazıyorum ona bile cevap yazıyor sağ olsun. Herkese hizmet konusunda şeffaf ve eşit olması çok kıymetli.
En kıymetlisi de "Gelin bu sektörü büyütelim. Rakip değil, meslektaş olarak birbirimizi görelim.. " deyip Seo kelimesinde rekabete girdiği firmalar, meslektaşları için alçak gönüllü düşünceleri, onları yüceltmesi ve onların sektörde değerli ve faydalı olduğunun altını çizmesi çok kıymetli idi.
Kendisine çok teşekkür ederim. Böyle düşünen, bencilliğini atmış, egolarından arınmış herkesin işi gücü rast gelsin..