Merhabalar hocam, sizi tanımam etmem nolur beni yanlış anlamayın. Ben hatalarımızı fsrkettikce kendimizi geliştirebilecegimize inandığımdan dolayı alt tarafa sizin hatalı yönlerini ve yapmanız gerekenleri yazacağım. Amacım kötü niyetli değildir,
dilerseniz yorumumu silerim.
Bana göre ücretli temayı ücretsiz vererek wa-rez kullanımı desteklemişsiniz (temaların wa-rez olmadığı biliyorum) yani o temanın ortaya çıkması için emek sarfedenlerin hakkına girmişsiniz ve bu sizin yaptığınız işin değersiz olarak gösterilmesine yol açmış. En büyük yanlışı bana göre burada yapmışsınız.
İkinci olarak logo boyutunu veya ufak tefek html ayarlamaları yapamadan web site hizmeti vermeye kalkışarak müşterinize de haksızlık etmişsiniz. Bana göre sizin yaptığınız yanlışlar bunlardı.
Yapmanız gerekenler ise müşteriye manavdan elma seçtirir gibi tema seçtirmeyerek bunun yerine örnek site istiyip o siteye benzer en iyi temayı müşteriye sunmanız ve tema için ek ücret istemeniz olmalıydi. Daha sonra müşterinin taleplerini dinlemeniz ve gerekli düzenlemeleri yapmanız gerekirdi.
Hepimiz insanız ve kimimize kolay gelen şey kimimize zor gelebilir. Bundan dolayı yapamadığınız yerleri forumda konu açarak yardım istemeliydiniz veyahut ücretiyle birine yaptırmanız gerekirdi. Bu arada ben bu tarz HTML CSS konularında ücretsiz hizmet veriyorum, benzer durumlarda benimle de iletişime geçebilirsiniz.
Ücretsiz Hizmet Konum
Müşterinizin hatası ise normalde temada olan bir şeye ek özellik isteyip bunu yapmadığınız takdirde ücret iadesi istemesi olmuş. Bunun başlıca nedeni ise müşterilerin sektör hakkındaki bilgisizliğinden kaynaklanıyor. Şimdi müşteriye de wix ile normal site arasındaki farkları, vehaut SEO dan tutup yazılım hakkında detaylı bilgi vermenizde ne yazık ki mümkün değil.
Bana göre müşterinin aklını biri karıştırmış veya siz başta logoyu ayarlarım diyip sonradan yapamadım dediyseniz bu müsterinin size kıl olmasına sebep olmuş olabilir ancak sebep ne olursa olsun müşterinin böyle bir tutum içerisine girmesi hiç hoş değil. Sonuçta başta verilecek hizmetler söylenmiş ve hizmet verilmiş, yetmemiş 2. defa bir kurulumda gerçekleşmiş. Yani ortada bir emek var ve bu emek karşılıksız kalmamalı.
Son olarak size tavsiyem müsterinizin gönlünü yapmaya ve durumu güzelce açıklamaya çalışın. Orta yol bulamazsanız iade geçmek veya kısmı iade geçmek size kalmış, sonuçta ben sizin emeğinize bir şey söyliyemem. İnşallah en kısa sürede orta yol bulursunuz ve sorun çözülür hocam.
Yorumunuz için sağolun hocam.