adembaba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Whmcs üzerine bir çalışmam var. Piyasada dolaşan decode edilmiş bir whmcs sürümünü hatasız çalışır hale getirdim. Şimdi sıra bunu daha gelişmiş bir hale getirmekte.
Whmcs ile uğraşarak hakkında baya bi bilgi sahibi oldum.
Whmcs modüler bir sistem olduğu için her türlü geliştirmeye,entegrasyona açık bir sistem.Zannedersem Tercih edilme nedenelerinden biri bu.
Ayrıca kurulumu filan kolay.Her hostingde bulunabilecek php fonksiyonları whmcs için yeterli oluyor.
Yeni bir proje geliştiriyorsanız Whmcs'den alınacak çok örnek var.

Whmcs Admin Alanı mobil uyumlu değil. Bunu bilmeyen yoktur. Temalarla uyumlu hale getirilsede çok fonksiyonel olmuyor.Kasıyor filan
Whmcs nin hala geliştirmeye çalıştığı birçok bölümler var.
Örneğin tüm sistemi zamanla PHP - Route(rota) sistemi ne dönüştürecekler. Şu an dönüştürülmüş kısımları %10 var yok. Her güncellemede bi kısım dönüştürmeler yapıyolar diyebilirim.
Yıllardır whmcs kullanan biri olarak Bunu bitirmeleri yıllar alacak diyebilirim.(Whmcs beni işe alsa 1 yıla kalmaz hallederdim ya neyse)
PHP - Route(rota) sistemine geçildiği için normal php sayfaları göremeyeceksiniz.Class lar ile iş yürüyecek.
Php template olacak.Whmcs de smarty templatelerine alışmıştık.
Admin panelinde kritik bölümler Php template olarak karşımıza çıkıyor (whmcs/resources klasörü içinde görebilirsiniz). Classlar üzerinden bu templateler çalıştırılıyorr
Bunlar şifrelenmiştir ve değiştirilemez.
Bunun büyük avantajları var.Sistem sadece gerekli class ları yüklediği için gereksiz kod yüklemelerininde önüne geçilmiş oluyor. Ama dosya sayısı artıyor.
Öyleki whmcs yi bilmiyorsanız(kodlarına hakim değilseniz) hangi link hangi dosyalara bağımlı bulmak zor.

Sonuç olarak Sistemin fonksiyonlarını filan baya bi geliştirdim. Admin Alanı Modernizasyonu yapıyorum.
Yaptıklarımın bir kısmı Admin Alanı
Bootstrap 4 Entegrasyonu.
Gelişlmiş fonksiyonel js uygulamaları(DataTable,Modal,Ajax Button, vs...).
Hızlı dil değişimi
Gelişmiş Admin Menüsü (Eklentilere menü fonksiyonu eklendi)
Gelişmiş DataTable AjaxTable(Çoğu Sayfalarda normal tablo kullanımı olmayacak.Ajax Olacak)

Ben E-commerce sistemine dönüştürmeyi planlıyorum. Yanı sıra Linux Sunucu Yönetim panelide çıkarabilirim içinden.(Mining panel, iptv panel, vs vs....)
Modüler bir sistem olduğu için her alanda kullanılabilir.Tabii çok planım var ama hangisi gerçekleşir kestiremiyorum
Standart Halini Düzenlemeyi bitirdikten sonra E-commerce yazılımına dönüştürmeye başlayacağım.
Vakit buldukça uğraşıyoruz artık.
Görmek isteyenler olursa caps atarım.

Saygılarımla
Eski konuları hortlatmayın ! Varsa projeniz yeni konu açın. Kaldı ki şuan yaptığınız ortada olmayan bir çocuk üzerinden, çocuğum oldu demekten farksız değil..