Ticaret puanları kişinin çalışma şekli, işe önemi vs gibi konular hakkında bilgi veriyor buna göre birisiyle anlaşıp çalışmak mantıklı fakat bunun sayısına göre çalışmak saçma değil mi? Örneğin hesap alım satım işleri ile uğraşan birisi bir günde 4 5 ticaret puanı bile alabilir ama benim gibi tasarım ya da yazılım odaklı çalışan birisinin böyle bir şey başarması imkansız diyebiliriz. Çalıştığımız işler min bir hafta sürüyor, yeri geliyor 1 aydan uzun süren projeler bile oluyor. Bu durumda biz nasıl hızlı bir şekilde ticaret puanımızı artırabiliriz ki?
Kimileri ödemelerini ticaret puanı sayısına göre yapıyor bu tür bi değerlendirme uzun soluklu çalışan insanlar için haksızlık sayılmaz mı?
Herkes farklı düşünür, mesela ben ticaret yaparsam adamın ticaretlerinin tutarına bakarım.
20tlden 100 kişiye backlink paketi satan adamda var. Profilimde ticaret yaptığım adamın 10 tane ticareti var ama 40bin tl ve üzeri site almış toplamda 10 ticaretinde 700 800bin tl bir para döndürmüş adamda var. Şimdi ben adama desem 10 ticaretin var sen ufak adamsın, adam diyecek 1000 ticareti olan adam benim 5 ticaretimle eşdeğer iş yapmış, gerçektende haklı. O yüzden ticaret karşılıklı güvene dayalıdır, elbette R10 eskisi gibi değil ticaretler dah güvensiz oldu. Üye sayısı artıyor ve artmaya devam edecek, eskiye göre daha kolay üye olmak nekadar güvenilir denilsede. Sizde ticaret yaparken biraz araştırın, karşınızdaki güvenilir değilse banka hesabıyla çalışın, yada kredi kartı ödemeleri shopier vs. Btc vb güvenmediğiniz kişiyle çalışmayın. Birazda şans işi, adam 500 ticaret yapar örnek vatandaştı d0landırıcılığa soyunur oda sana denk gelir olurmu olur.. Ama genellikle yüksek ticaretli kişiler pek d0landırmaya yönelmez, çoğu senelerdir forumda isim yapmış tanınan kişilerdir. Misal ben seni 100 tl d0landırsam benim ev adresim ve telefonumu forumdan bulman 15dakikanı alır, çünkü listeme R10 yazdığımda tam 377 numara çıkıyor

o yüzden ticaret puan önemsiz deselerde önemli, tabi ticaretin çeşidide önemli.