Güncelleme bitti. Şimdi Sıra Güncelleme etkilerini analiz etmeye geldi. Google Süs olsun diye Chrome tarayıcısını çıkarmadı.
Güncelleme Sonrası Chrome tarayıcı ile alınan veriler incelenecek. Aynı başlıklara sahip, aynı linkler kaldırılacak daha..
Şu an büyük olasılıkla Backlink tabanlı bir güncelleme oldu. Alınan backlinkler spma dahi olsa,çok iyi etki gösterdi. Bunlar düzenlenir ve arama sonuçları yansır.
Tahmini sıralamaların artık sabitleşmeye başlayacağı tarih haziranın ilk haftası olur. Bu tarih tamamen tecrübeler ve gözlemlerimle alakalıdır.
Youtube,Pinterest arama Sonuçalrını sildi süpürdü. 5 sayfa peşpeşe sadece pinterest bağlantıları yer alıyor.
Bu güncellemenin kazananları backlink otoritesi güçlü olan ve marka algısı olanlardı. Çok alakasız içerikler görüyorum. Bi açıyorum facebook ta 2011 de yayınlanmış bir içerik birinci sayfada. Arka sayfaya gidiyorum pinterest resim dayamış. Sonra başka bir arama yapıyorum benden çalan benden güçsüz, backlink gücü yok benden üstte çıkıyor. böyle saçmalıklarda var.
Ama ahrefste gördüğüm bir şey varki google sanki sıralamaları yeniden yapıyor muş gibi. tüm sıfır konumlar sıfırlanıyor sonra yeniden beliriyor. Yeniden sıralanıyor sanki siteler. bu haliyle bile büyük bir güncelleme olduğu ortada.
son sözüm google güçlü olanı daha çok güçlendirdi. zayıf olanı da daha çok güçsüzlestirdi. google imparatorluğu sadece güçlü imparatorluklara anlaşma yapıyor şu an. ayrıca google çok korkuyor panik halinde hareket ediyor. gücünü Instagrama veya diğer sosyal medya mecralarına kaptırmak istemiyor. sadece en güçlülerin daha iyi içerik oluşturacağı hipoteziyle hareket ediyor. google kesinlikle adillikten adilige doğru emin adımlarla ilerliyor.