teşekkürler, uygun bi vakitte denerim lakin ben de genelde starbucks filtre tükettiğimden ve 750 gram tchibo kahveyi de ofiste içtiğimden ( 60 tl ) bana bu fiyatlar pahalı geliyor. tchibo da damak zevkime uyuyor.
tchibo içene kahve mi içiyosun sen ki demek saçma, üstte bir arkadaş sanki kahve gurusu böyle bir genelleme yapmış bilmiş bilmiş ona ithafen de yazdım bu yorumu
Kahvenin yeşilden brown'a, kavrumundan tutun demleme yöntemleriyle ilgili tüm processinde bizzat yer aldım, hala hem hobim hem mesleğimdir, bir çok kahveci ile de çalıştım ayrıca Türkiye'deki tüm kahve ithalatçıları, hatta Colombia'da ve Kenya'da bizzat çiftliği olan iş adamları beni tanır, bunu neden söylüyorum hani bilmiş bilmiş demişsin ya haklısın gerçekten

Kahve hem hobim hem mesleğim haliyle mütevazi olamayacağım tek konudur, yani belki guru sayılmam ama memlekette belki parmakla sayılırım. Özetle, tchibo zaten ucuz olduğu için tercih edilen bir kahve çünkü çekirdekleri kalitesiz, alt sınıf niteliksiz düşük rakımlı çiftliklerden toplanmış harman ve yanık profilde kavrulmuş bu full city üstünde kavrulmuş demek yani kahvenin aroması öldürülmüş sadece acılık kalmış, üstüne 1 yıl önce kavrulmuş yani bayatlamış, kahve kavrulduktan 1 ay sonra aromasını kaybeder ve bayatlamaya başlar 1 yıllık kahveyi varın siz düşünün. Kahveyi kahve olduğu için içenlerin tercih ettiği bir marka, tchibo aynı ürünü 100 liraya satsa kimse almaz. Bilmediğim konu olsa diretmem ve bu kadar üstüne gitmem, farklı kahveleri de denemen temennimle yazıyorum.