Merhaba herkese. 2019 Temmuz ayında Vatan Bilgisayardan Samsung A50 telefonunu aldım. Bu zamana kadar her hangi bir sıkıntı yoktu. Ta ki şu geçtiğimiz son 2 haftaya kadar. Önce şarj olmadığını farkettim sonra sıkıntının şarj adaptöründe olduğunu düşündüm ve başka bir şarj adaptörüyle test ettim yine şarj olmadı. Bu sefer şarj kablosunu bilgisayara takarak denedim ve şarj olduğunu gördüm. Belirli bir süre yavaşta olsa bu şekilde şarj edebildim. Şarj olma süresi çok uzun sürmeye başladığı için yeni bir şarj aleti almaya karar verdim. Son kalan şarjım da bitip telefon kapandıktan sonra yeni şarj aleti aldım ve evde şarja bıraktım. Şarj oluyor gibi gözüküyor ancak telefon açılmıyordu. Sonra hard reset atma menüsünden telefonu yeniden başlattım. Ancak bu şekilde telefonu açabiliyorum. Eğer telefonu şarjdan çıkarırsam telefon kapanıyor. Telefon şarjda olduğu sürece telefonu kullanabiliyorum. Şarj hep %0 gözüküyor. Acaba telefonun bataryasının ömrü mü bitti. Eğer bittiyse daha 1 sene bile olmadı. Bu kadar kısa sürede batarya bitmesi normal mi? Bu gibi bir sorunla karşılaşan var mıdır? eğer varsa her hangi bir yöntemle telefonu tekrar eski haline döndüreblir miyim? Yoksa bunların hepsini geçip telefonu bir an önce servise mi götürmeliyim? Garantisi devam ediyor bu arada.
-----------------------------------------
Sevgili arkadaşlar sorun çözüldü. Bugün erkenden Kadıköydeki yetkili servise gittim. Bayramdan sonraya kalır dedi teslim alan arkadaş. Dedim yapmayın etmeyin ölürüm ben o kadar gün. Evden çalışıyorum 2 aydır. Tek iletişim trafiğim o benim vs vs. Sağolsun aynı arkadaş ikiletmedi bir sorayım teknisyen arkadaşlara vs. sordu tamam bugün bakılacak eğer yapılırsa SMS gelecek irtibat numarasına yapılmazasa 16-17 gibi gel yedek cihaz vereyim dedi. Teslim ettikten 2 saat sonra SMS geldi. Tekrar gittim Sub module (şarj soketi) ile şarj aletinin kablosunu değiştirmişler.