agumba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yaklaşık 2 senelik kahve içicisiyim. Yani ağırlık starbucks üzerinden sade filtre kahve içerdim. Hatta ara ara tchibo içtiğim zamanda oluyordu.
Yani ağız tadıyla alakalı olabilir belki ama tchiboyu çok sevemedim. Malum bu son zamanlarda hepsi kapalı olunca yeni bir arayış içine girdim. Abartısız 7-8 farklı site üzerinden alışveriş yaptım ve bir çok farklı tadımlar denedim.
Diyeceğim o ki bence biraz yeniliğe açık olmak gerekiyor. Kendimce en azından çok sevdiğim bir kahve türü buldum. Ayrıca fiyat olarak da bana makul geldi.
1 kg sipariş ettiğim için ek bir indirim tanımlıyor ve kargo ücretsiz oluyordu. Ayrıca %10 fırsat kodu gelince de tadından yenmez hale geldi. Starbucks üzerinden aldığım kahveye göre de ciddi anlamda makul ayrıca. Hatta tchibo ile neredeyse aynı gibi.

Hocam kargo firmaları çok zam yaptı. Geçen seneden bu zamana bize 2 kez zam yapıldı. Yapılan zamlar gerçekten çok uçuk rakamlar.
Günlük 40-50 paketimiz oluyor ve dosya için şu anda ödediğimiz ücret 8 TL ve 1-5 kg desi için 11 TL'ye geliyor. Farklı bir firmadan teklif aldık ama hiç cazip gelmiyor.
Sürat ve Ptt uygun fakat onlar ile de gerçekten verimli çalışılmıyor. O yüzden 16 lirayı ben anormal karşılamıyorum. Sadece bu işin yapanların bir şekilde hem kendileri için hem de müşterileri daha cazip bir seçenek bulması şart olduğu konusunda hem fikiriz.

Kahve konusunda söylediklerinize ise tamamen katılıyorum. Bence yazamadığım şeyi tam anlamıyla özetlemişiniz.
teşekkürler, uygun bi vakitte denerim lakin ben de genelde starbucks filtre tükettiğimden ve 750 gram tchibo kahveyi de ofiste içtiğimden ( 60 tl ) bana bu fiyatlar pahalı geliyor. tchibo da damak zevkime uyuyor.
tchibo içene kahve mi içiyosun sen ki demek saçma, üstte bir arkadaş sanki kahve gurusu böyle bir genelleme yapmış bilmiş bilmiş ona ithafen de yazdım bu yorumu