Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar;
Bu yazdıgım yazı ne bır yardım nede bır destek yazısıdır.Sadece ıcımden gecenlerı dokmek ıstedım sızlere.Antalyada turızmde calısan bır kardesınız abınız yada arkadasınızım asagı yukarı bır yıl oldu evlenelı turızmde calıstıgım ıcın 7 ay calıs 5 ay dınlen yada ıs ara moduna adapte olmus durumdayım.Gelelım konuya gecen 2019 kasımında turızm kapanmıs tekrar eskı duzene donecek sekılde hazırlanmıstık.Esım rus vatandası bu arada onunla bırlıkte yenı bır ıs arayayısı yada dınlenme modundayken ocak ayına kadar geldık vesselam yazın bırıktırdıgımız para sezona kadar yetıcek sekılde ayarlanmıstı.Fakat pandemı surecı baslayınca ısın rengı degıstı.Turızm ertelendı vs vs ha bu olaydan tek bızler etkılenmedım Turkıye'nın tum nufusu hatta dunya olarak bu olay hepımızı etkıledı kımını maddı kımını manevı olarak gelelım meseleye Cumhurbaskanımız guzel bır paket hazırladı dıger devletlerı kıskandırırcasına catlatırcasına destek kredısı ve sosyal destek olan 1000 tl lık ucret destektır borctur tartısılır.He dedım 5000 altında herkes yararlanıyorsa ne ala basvurdum bekle bekle ne mesaj var ne bır ses dedım sıraya koyulduk teker teker aranırız benden sonra basvuranlar tıkır tıkır alırken dedım bekle sabır sıra gelır koskoca Cumhurbaskanı emır vermıs bankalarda essek degıldır.Ha bu surectede bos durmadım yapıstırdım bırde sosyal yardım basvurusuna 1000 tl onuda bekledım baharı bekleyen kumrular gıbı velhasıl kelam dıger basvuran arkadaslarımdan ( 3 unun arabası ve ısı var) kredılerı onaylandı dedım bekle sıra gelcek sanada (2 sının kendı evı var ) bekle oglum yavas yavas dıye dıye 2. faz sosyal destek sırası geldı dedım 1 de cıkmadı 2 de cıkar basvur berkay onada basvurdum hem kredı cıkan hem ustune sosyal destek cıkan cıkana cevremde dedım acaba gorunmezlık mı bastım (knıght onlıne ) oynayanlar bılır yada benım haberım olmadan ustume tapu var bankada mılyon dolarlarım var hadı 3. faza gectık basvurdum hala ses yok dedım beledıyemıze basvurayım koskoca beledıye olmazmı bır erzak paket ramazan gelmıs haa var yok degılmıs aaaa devlet yasak koymus sadece kendısı dagıtıyormus erzak paketını dedım ulan koskoca Devlet dagıtıcam dedıyse dagıtılır.Beklıyoruz ramazan bıtecek kesın gelır umıtlıyım hadı dedım bırde cımere basvurayım gorunmezlık bozulsun dırek Cumhurbaskanına ulasayım 1 tane attım bekledım 1 ay gectı spam kutusuna dusmutur gormemıslerdır 1 tane daha atayım oda beklemede sımdı sorarım sıze ben Allaha sukur aılemın yakınında bır mahallede oturuyorum kasım subat ayından bu yana onların destegıyle geldım bu zamana kadar bu ısın kırası var elektıgı vs. r10 da ufak tefek ısler yaparak uc bes kazandım sagolsun buyuklerım kardeslerımın ufak desteklerıyle baska ısler yapmaya calıstım benım anlam veremedıgım ya aılemın yakınında oturmasam ya r10 gıbı buyuk bır platformda olupta gunluk sıgara parası vs kazanamasam nolurdu halım devletın gordugu yok emınım forumda benden daha zor durumda olan emınım vardır sadece ıcımı dokmek yasanan bu olaylara sessız kala kala tasa donmemek adına bıraz yazmak ıstedım buraya kadar okuyan eder herkes hakkını helal etsın vaktınızı caldım kusura bakmayın umarım hersey duzelır guzelım ulkemız surıyelılere her ay yaklasık 1 asgarı ucret verecegıne kadar kendısı ıcın hakkarının bılmem neresınde 15 ay askerlık yapmıs 1 kere vurulmus hayatını devletıne mılletıne baglılıkla sadakatle gecırmıs benım gıbı tum kardeslerımı gorur duyar el kol uzatır ama cokta saapmayın beklemeyın