Arkadaşlar özet olarak bir süreliğine türkiye'den ayrılmam gerekiyor ( minimum 1 sene ) bunun için gideceğim ülke'de çalışma ihtiyacı durmadan türkiye'den gelen gelirlerim ile geçinebileceğim bir yer olması ve özet olarak kötü bir de yaşantı sürdürmemem gerekiyor bunun için biraz araştırma yaptım aklıma Ukrayna genel olarak uydu sebepleri ise Ekonomik olarak kötü durumda olmaları ve TL bazında kazanarak'da geçinebilecek şekilde durmasından dolayı bu seçimi yaptım ( ne kadar doğru bilmiyorum yaşayan varsa fikirlerini beyan ederse sevinirim )
Özet olarak bir kaç ay içerisinde türkiye'den ayrılıp oraya gitme planım var bunun için açıkçası ne yapmalıyım bilmiyorum yada nasıl bir yol izlemeliyim fikrim yok ilk etap'da minimal yaşamayı düşünüyorum yani ortalama aylık 4000 5000 TL den fazla para harcamadan geçinmeyi planlıyorum bu miktar'da bir para ile orada geçine bilir miyim? bu önemli bir konu
ve dediğim gibi 1 2 aylık değil en az 1 yıl hadi en kötü ihtimal 6 ay kalmak istiyorum.
Buna ek olarak araç kiralamam gerekecek çünkü araçsız yaşayacağımı düşünmüyorum ama bunun hakkında araştırma yapmadım ama muhtemelen bize göre uygun fiyatlı kiralama yapmam mümkün olacaktır aylık 1000 2000 tl gibi rakamlara diye düşünüyorum.
ve son olarak ise merak ettiğim çatapat ingilizce ile gündelik işlerimi görebileceğim bölgeleri nerelerdir acaba ? gündelik işten kastım market alışverişi vs. insanlarla diyalog için zamanla dilini zora kalacağım için öğreneceğimi düşünmekteyim.
Özet olarak toparlamak gerekirse 1 sene için cebimize minimum 60.000 TL para koyduk ve gittiğimizi düşünün yaşaya bilir miyiz ? yaşarsak nasıl yaşarız ?
Absürt yorumlar yapacak arkadaşlar için özet geçeyim : OOO orada güzel kadınlar var tüm gün içip karı kızla alem yapacağımı düşündüğüm için gitmek istemiyorum GİTMEK ZORUNDA olduğum için gitmek zorundayım yoksa Türkiye'de güzel bir hayatım zaten mevcut burada ki evimi aracımı vs. satıp gitmeyeceğim ve muhtemelen burada ki kadar lüks orada'da yaşayamayacağım bunların farkındayım.