Herkese merhaba . Ben bu forumda henüz yeniyim. Forumun Google Adsense bölümlerinde gezerken şirket kurmak, vergi ödemek gibi konular dikkatimi çekti. Bazı yorumlara göre yıllık belli bir kazancın altındakilere şimdilik dokunmuyorlarmış. Diyelim ki dokundular. Aylık gelirimiz 500 TL bile olsa KDV ve gelir vergisi denilen olayın bu 500 TL yi geçeceğini düşünmüyorum ama kafamı kurcalayan noktalar var.
1)Bağkur ödemeleri düzenli olarak yapılacaksa kazandığım 500 TL ile nasıl kar edeceğim. 500 TL kazanabilmek için 2000 lira vermek mantıklı mı?? (sayıları farazi söylüyorum)
2) Benim ofisim yok bir yerim yok, buraların kiralarına, ödemelerine nasıl para yetiştireceğim?
3) Asgari ücretin altında elde edilen gelir için bu kadar parayı vergi adı altında devlete hibe etmek akıl işimi?

Siyasi bir mesaj vermek istemediğimi belirtmek isterim. Her ülkenin kendi çapında vergilendirmeleri var. Vergi ödemeye sözüm yok ama bu işler için bir düzenleme olmaması abes değil mi? Bu konularda aydınlatabilirseniz müteşekkir olacağım. İyi forumlar diliyorum...