entriko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ABD de asgari ucret ile calisiyorsan vergi vermeyi birak ustune para aliyorsun gelirin dusuk diye.
Sadece yemek dagitma isinde saatte 15-20 kazaniyorsun. Saat 4 ile 9 arasi yemek degit, kendi arabanla, uber gibi, gunluk 80-120 dolar kazanabiliyorsun. Sadece bir kisi bu sekilde calisma ile ailesini gecindirebilir.
.
Duzgun bir isin varsa, mesela yazilimci isen, aylik gelirin 3k-5k arasi.
Saglik cok kotu evet ama durumunun olmadigini kanitlarsan tum borcunu siliyorlar. Aylik $2500 kazanan bi arkadasimin esi hastanede kaldi 2 hafta sanirim, bobreklerinde bi sorun vardi, ozel hastanede, $50k fatura gondermisler eve, arkadas biz bunu odeyemeyiz diye basvurdu, tum borcu sildiler.
.

Yeri gelmisken soyleyeyim, burda hastane faturalari taburcu olduktan sonra ya eve ya da online olarak geliyor. Gecen esimi acile goturdum, siz kimsiniznecisiniz , paraniz var mi demeden direk aldilar baktilar, fatura dedigim gibi 1 hafta sonra geldi $2k , odeyemeyiz dedik, sildiler.
.
Oyle TR de cikan haberlere aldirmayin yani, hastane kimseye bakmiyor, adam seciyorlar diye haberler cikiyor, hic alakasi yok.
.
Sorusu olan varsa cevaplarim 👍🏽
Dediklerinize kesinlikle katılıyorum sadece oran olayı biraz farklı düşünüyor bana göre hepsi o . Zaten mesajımdada belirttim hemen hemen kimse saatlik 7,25 kazanmıyordur diye

Abd ile Türkiye kıyaslamak bile bana göre saçma geliyor. Türkiye'de bir çok ilde evli olmayan gençlerimize asgari ücretin bile altında çalıştırıyorlar (mesleği yok ise)