Merhaba, bilgisayarımın özellikleri
ryzen 5 1600
rx 570
8gb 3000mhz
mayada render için arnold kullanıyorum fakat aşırı yavaş öyle böyle değil, aşırı! Çünkü ekran kartı yerine işlemciyi kullanıyor, bundan dolayı ekran kartı firmasının yazılımını kullanayım dedim radeon pro yazılımını, onda da saatlerce uğraştım desem yeridir, inanın render farkı fark edilir derecede belli ve aşırı kurcalamam gerekiyor. Orası ayrı burası ayrı tek tek uğraştım o kadar arttırmama rağmen arnold kalitesi gibi olmadı, neyse. Bu arnold ekran kartı olarak nvidia kabul ediyor bitek, bu arnoldu tek bir kare için 120 saniye civarında bekliyor eğer ayarı yüksek tutarsam. bir saniye 24 kareden oluşuyor. Yalnızca 1 saniyelik animasyon için 24*120= 2880 saniye yani 48 dakika bekliyorum. Evet yalnızca 1 saniyelik animasyon için. İnternette bu radeon pro programı için çok baktım fakat az kaynak var, daha iyi nasıl olur gibi bakmak için bakmıştım, tercih edilmiyor sanırım, neyse. Ne önerirsiniz, aranızda arnold kullanıp amd ekran kartını çalıştırabilecek yok bilen, bulan yada başka kaliteli render programı bilen var mı yada başka bir yöntem önerisinde bulunabilecek. Daha bugün yaşadığım şeyi anlatayım, yatarken açık bıraktım sabah uyandım 16 saniyelik animasyon için daha yarısına gelmemişti DDDD