Arkadaşlar bu sektör kaliteli hizmetin zor bulunduğu, bulunduğunda pahalı olduğu bir sektör. Google her geçen gün daha çok yakalıyor bu ısmarlama/toplu yorum işini. Bir topluluk kurabilirsek, zamanla mükemmele yakın kaliteye ulaşma ihtimalimiz var. Mükemmele yakın dediğim nedir? Haritaya ekli konumun bulunduğu şehirdeki insanlara yorum yaptırmak.. İzmirdeki bir konuma, hayatında izmirden konum sinyalini google’a vermemiş gmail hesabının ağrıdan bağlanıp yorum yapması bir zaman sonra görmezden gelinecek hatta spam algılanacak. Bu yuzden diyorumki biz bir yerden başlayalım henüz vakit varken geniş bir topluluk oluşturmayı deneyelim tutarsa ekmeğini yeriz tutmazsa denemiş oluruz

WİN-WİN

Biraz düsundum bu isi nasil saglikli yapabiliriz diye, simdi diyelim 200 kisi var toplulukta ben herkesin mailini topyalıp excel yapicam.. sonra bunları 10-20 civarı ayırıcam gruplara... birisi iş verecek mesela diyecekki şu konuma yorum istiyorum, ben sırayla gruplara mail atıcam, diyeceğim konum şu ve şu ozelliklerde yorum istiyor, yorumu isteyenin mail adresi budur.. işi kabul eden yorumunu yapsın ve işi verene mail atarak bildirsin.. yorumdaki kullanici adini bildirsin ve altına kendi konumunu nasıl yorum istedigini yazsın.. bu şekilde tertemiz hizmet.. işin içinde para yok.. birisi deseki ben parasını vereyim siz yorum yapın sonra benden yorum istemeyin vs. Kabul edilmeyecek.. amacimiz burdan 3 kuruş kazanmak değil tamamen win-win hizmete karşılık hizmet..

Zamanla topluluk büyürse atıyorum, google haritada yorum beğenisi, veya zomato yorum veya nebilim bilimum bu tarz işlerde güvenilir kaliteli hizmet taleplerimizi karşılarız.

Zamanla hesapların şehir-ilçe-mahalle bilgilerini excelle döker daha spesifik calismalar yaparız..

Şimdi bunlari boyle anlatmak guzel hoş ama pratikte yapması zor olacaktır bıkan olacak cevap vermeyen olacak türlü türlü olacak.. ama deneyelim derim.. bu konuda fikriniz varsa yazın konuya konusalım ortak yollar bulalım..

Bir yandanda datayı oluşturalım derim, ben varım diyenler aktif kullandığı mail adresini (iletisim icin kullanilacak) bana PM atsın

NOT: bu işte ticari bir amacım yok.. bu yonde abuk subuk yorumlarla konuyu amacindan cikarmayalım arkadaşlar.. kaygıları giderecek sorular veya planı daha iyi noktaya getirecek beyin firtinaları yapalım sadece.. sırf saldırı amaçlı veya goygoylara girmeyelim lütfen.. zaten talep yoksa hemfikir degilsek konuyu kilitletiriz