Öyle saçma şeymi olur madem para yollayıp hesap aktarılacak aracıya ne gerek var.
Aracı seçilmişse 2 tarafta güveniyor demekki o profile.
- Hesapta parada aracıya gönderilir.
- Aracı hesabın sorunsuz olduğunu kontrol eder.
- Aracı önce hesabı alıcıya gönderir onaylamasını ister
- Alıcı hesabı onayladığında parayı satıcıya gönderir
Alıcının hesabı onaylamama gibi bir durum çok nadir olabilecek birşey çünkü seçilen aracı güvenilir olduğu kadar işide bilmeli, çok nadir gözünden kaçan birşey varsa bu ticarette hakem aracı olan kişidir. Aracı hesabı geri alıp ticareti fesh edebilir.
ANCAK HİÇBİR ŞART ALTINDA NE HESAP NE PARA ARACIDA KALAMAZ.
Ne güzel söylediniz keşke her şey o kadar kolay olsa

siz bir gün elinizdeki 2500 liralık alıcısı hazır malı benim için bekletin sonra almaktan vazgeçin olur mu ?
Yukarı belirttiğim şeklin dışında bir işlem talep ediyorsa "alıcı" ve siz uymuyorsunuz diye kendi vazgeçiyorsa, sizi mağdur etmesi göz önüne alınıp kaporası yakılabilir ancak 2500 TL lik ticarette 300 TL nin yakılması çok sağlıklı değil. Belirttiğim gibi hakem olacak kişi aracıdır önerim hesabınız ve 100 TL gibi bir rakam sizde kalacak şekilde ticaretin feshidir.
Aracıyı onlar tuttu ben tuttum diye birşey söz konusu olamaz, birinin aracı tayin edilebilmesi için 2 tarafında rızası olması gerekir ve aracı 2 tarafada eşit mesafeli olmalıdır. Aksi durumda aracıdanda şikayetçi olabilirsiniz.