Aynı işlemciyi bende sipariş ettim bugün ulaştı kurulumunu yaptım stok fanla, öncelikle şunu söyleyeyim ryzen 3600'ün içinden çıkan stok fan baya kalitesiz bir fan yani bende önceden ryzen 1600 vardı onun fanı bile daha büyük ve bakır bloklu idi. Ryzen işlemciyi yükseltip soğutuyucu düşürmüş biraz sorun bundan da kaynaklanıyor. Bende taktığımda hiç ayar yapmadım biosu güncelledim işlemci boşta 55 yükte 85 90 dereceleri gördü ve fan sesinden soğutmanın yetersiz geldiğini anlıyordum. İnternetten baya bir araştırma yaptım çoğu kişi yaşıyormuş bu sorunu stabil voltajla felan yapılıyormuş ama o da bilmeyen için riskli bir seçenek. Ben araştırmalarım sonucunda core performance boost ve pbo'yu kapattım. Bunun sonucunda değerler bir 10-15 derece düştü, performansta düşmüştür tabi.

Araştırmalarımda kule tipi soğutucu olarak çoğu kişi arctic freezer 34 espor duo soğutucusunu önermiş bende sipariş ettim. Stok fanla işlemciyi stok ghz'de kullanmak gerekiyor sanırım ama sizde soğutucuda olmasına rağmen değerler yüksek gibi. Sürdüğünüz termal macunun kalitesinden de çok fark edebilir veya biosunu güncellemeyi deneyin o da olmassa biosu default ayarlara çekip deneyin. Ben de soğutucu geldiğinde tekrar test yapacağım umarım bu değerler düşer bu kadar çok satan bir işlemcinin böyle büyük bir sorunundan kimsenin alırken bahsetmiyor olması şaşırttı. Çözebilen varsa çözümlerinizi de bekliyorum.