@CanEmre;
Bios ayarlarınızda overclock gibi bir şey olmuş olabilir mi? Biosu varsayılana sıfırlayın. Öte yandan işlemci soğutucusunun tam olarak oturup oturmadığını kontrol edin hocam. Ufacık bir temassızlık bozabiliyor tüm soğutmayı. Termal macunu sıkıp bırakmayın, yayın. Sıfıra sıfır olsun ne az ne çok.
CPU-Z programını kullanarak işlemci değerlerini de paylaşırsan somut birşeyler ile yorum yapabiliriz belki...
Biosta overclock yapılmadı hocam sadece cpu boost özelliği açık. Bios varsayılanda sadece ramler 3600 olarak ayarladım. Soğutucu sallanmıyor tam oturmuş gibi. Macunu iyice yaydım ama azmı oldu b ilmiyorum işlemcinin her yeri kapalı.
Önce ki yorumuma eklemeyi unutmuşum, sabit 1.3V de çalışıyor ise işlemci boşta 50-55derece değerleri normal çünkü 1.3V de 4.1-4.2ghz gibi bir hızda oluyor ryzen 5 3600ler.
Stress testinde 75 ve 81 derece gibi değerler de normal gözüküyor.
Ama hocam 3 fanlı soğutucu için çok değil mi boşta o değerler? Birde bu kule tipi soğutucular yine anakartta cpu fan soketine mi takılıyor.
Önce ki yorumuma eklemeyi unutmuşum, sabit 1.3V de çalışıyor ise işlemci boşta 50-55derece değerleri normal çünkü 1.3V de 4.1-4.2ghz gibi bir hızda oluyor ryzen 5 3600ler.
Stress testinde 75 ve 81 derece gibi değerler de normal gözüküyor.
Edit : Neredeyse 2 dakikalık cpuz, cpu stress testi yaptığımda ki sıcaklık değeri ;
Bu stok fan değil mi hocam?