Herkes aynı bilinç düzeyine, bağışıklık kalitesine ve sağlığa sahip değil, şansa hiç değil. Hasta değilim diyorsunuz ancak hasta olup olmadığınızı siz bilemezsiniz, siz bilip emin olsanız da böyle bir serbestlik durumunda çıkacak dolaşacak herkesin bilmesi mümkün değil. Egemenlik, serbestlik, özgürlük gibi söylemler laf salatasından öteye gidemez zira burada dikta hükumetinin çıkarları için ortaya attığı yasaklar değil toplum sağlığını korumaya yönelik önlem ve kısıtlamalardan söz ediyoruz. Birilerinin sorumsuzluğu toplum sağlığını riske edebilir, sağlık sistemimizin işlerliğini tehdit edecek büyüklükte bir dalga söz konusu olabilir. İlerde arabası olmayanların da eşitçe ve arabası olanların da rahatça dışarı çıkabildiği vakitler için doğa gezisi isteklerinin bastırılması sakıncalı değildir, ölüm sebebi hiç değildir. Özgürlüğüne aşık biri olarak bu sorun çözülene kadar en ağır kısıtlamalarla uğraşmamızı diliyorum. Eşitçe dışarı çıkmak, belli bir kesimin özgürce dışarı çıkmasından daha önemli olduğu için bu söyleminizi ancak bencillik olarak değerlendirebiliyorum. Konu ise viral bir hastalık olduğu için bencilliğe saygım yok.
İlk cümlemde herkes eşit şansa sahip değil demiştim, kendimden örnek vereyim. 20 yaş altında olduğum için 2 aydan fazladır sokağa çıkmıyorum. Ellerini gerekli gereksiz sıkça yıkamak gibi takıntıların da olduğu bir dizi takıntıdan ötürü OKB teşhisim var ve virüsten önce de temizliğe gösterdiğim aşırı dikkatten ötürü seboreik dermatit ile boğuşuyorum senelerdir. Sokağa çıkma yasağımın olduğu bu süreçte evde gezerken bile elini yıkayan titizliğime rağmen bir gün apartmanın önüne kadar inmem gerekti ve aceleden eldiven takmadan çıktım. Hayat Eve Sığar uygulamasının düşük risk olarak gösterdiği bölgemde 2 aydır bir kez dışarı çıktım ve sonuç ne mi oldu? 5 gün hastanede tedavi gördüm, bugün ise ev karantinamın 6. günü. Beklediğiniz kadar yolunda gidemeyebilir her şey
Biraz daha sabır.