Kuralların değiştiğine yönelik, bütün üyelere bildirim gönderilirse iyi olur
Domainin yaşına göre taban fiyat uygulanabilir , şöyle de bir durum var
Yaşlı domain ile 6 aylık domain sahibi ikiside 1 tl den başlatırsa, yaşlı domaine gelen teklif sayısı fazla olacağından 6 aylık domainin konusu aşağılara doğru kaybolacaktır.
Böyle bir kesinlik yok, zaten ben yaşlı domainlere taban fiyat gelsin diye yazmadım onu böyle bir talebim de yok-gelmemesi gerektiğini sıkıntı olacağını gösterebilmek için ironi yapmıştım, domainin niteliği, ne olduğu ve piyasa değeri de önemli benim birçok yeni kayıt ya da ilk yılındaki domainim yaşlı domainlerden çok daha fazla ve iyi teklifler almıştır.
Eğer yaşlı domainimi 1 TL.den başlatıp riske atmak istemiyor ve yüksek fiyattan satmak istiyor ve sırf yaşlı diye daha çok teklif alacağını düşünüyorsam kendime göre bir başlangıç fiyatı seçer o fiyattan başlatırım o da benim kendi taban fiyatım olur, diğerlerini bağlamaya gerek yok. Bu yüzden taban fiyata karşıyım.
Ama tıpkı satılık siteler bölümündeki gibi YENİ SİTELER ve 1 Yaşından Büyük Siteler gibi domain bölümünde de Yeni Domainler ve 1 Yaşından Büyük Domainler şeklinde ayrı kategoriler açılabilir ona hayır demem. Böylece, herkes yine istediği fiyattan başlatır ve şikayet ettiğiniz kaybolma gibi bir durum söz konusu olmaz.
Konuların aşağıya çok hızlı düşme nedeni bana göre genelde domainlerin yaşlı genç vs. olmaları değil bazı üyelerin gözü dönmüş suistimalleri yüzünden ve hiç belli etmediklerini filan sanıyorlar ama apaçık ortada davranıyorlar. Sahte teklifler, rakiplerinin konularını düşürmek ya da domainin piyasasını yükseltmek için sürekli birbirlerine teklif veren bazı üyeler, abi süper domainler mesajları, hayırlı satışlar vs... asıl bunlara dikkat etmek lazım... Bunları bir domainci olarak sadece ben görmüyorum, domainlere teklif veren alıcılar da görüyor ve artırmalardan soğuyorlar.