Öncelikle açıklayıcı cevaplarınız için teşekkür ederim.
Kat irtifak tapulu şuan 1 ay önce mütahhit ile görüştüğümde ben başvuru yaptım bekleyin dedi. İskan olayını bilmiyorum lakin şöyle birşey oldu biz apartmana ilk çıktığımızda bina girişinde panolarda her dairenin elektrik saatleri mevcuttu. mütahit bize "Yapı kullanım belgesi" vermişti bununla gidip elektrik su doğalgaz gibi abonelikleri kendi daireni adına alabilrsiniz diye. yani şuan her daire kendi elektriğini kullanıyor.. "Şayet ortak değilse bina iş bitirmesi alınmış ( Sizin için iyi birşey) veya 2012 yılında yapılmış olabilir." burdaki kısmı anlıyamadım.
Asansör olayı şöyle asansör takıldıktan biz 1-2 ay kullanmadık asansörü sonra dediğiniz gibi ruhsat felan vardır diye tahmin ediyorum şöyle birşey var asansör içinde asılı hatta önceden baska birşey vardı o etiket üstüne bunun aynısını
https://prnt.sc/sid3zv yapıştırmışlardı ve periyodik bakımı şu tarihte diye yazıyor üstünde.
Ortak aydınlatma içinde mevcut bir elektrik saati var dijital asansöründe ayrı bir saati vardı hatta asansörü ordan kapatmıştım. aydınlatma içinde saat mevcut. sadece abone olunmadı yani kimse adına bir abonelik yok.. Elektrik saatleri böyle
https://prnt.sc/sid7l5
Hocam valla ne yapcağımı şaşırdım 6 ev sahibi var kimsenin umrunda değil resmen. yukardaki ev sahibi şu virüs oalyları yatışsın mütahiti cağırıp konuşma yapacaz dedi bakalım ne olacak valla bu borç biriktikçe birikicek hani öyle zengin biride değiliz Rahmetli Ananeden kalma anneme bi ev var başka hiçbişi yok değeri zaten 120 bin tl edior dairenin 75metre kare toplu şekilde geldiğinde katlanacak sürekli kimsede uğraşmıyor yüz çeviriyor. bizde satıp gitsek borç bırakıp mı gitmiş olcaz resmen kul hakkı.
Asansör yeşil etiketi alınmış hiç sorun yok demektir o.
Eğer Elektirik ve su aboneliği alabiliyorsanız iskan çıkmıştır oda güzel birşey ( Muhtemelen Tapuya Kat mülkiyeti işlenmemiştir.)
Sizin sorun öyle kafanıza taktığınız kadar büyük değil.
Holdeki elektirik en fazla aylık 30tl dir çünkü Asansörü çalıştırmıyorsunuz, onuda ortak karar ile binadan bir vatandaşın üzerina yaparsınız bundan sonraki faturaları ödersiniz olur biter.
Ayrıca Asansör varken kapatmak da nedir. Gidip bir asansör firması ile anlaşırsanız aylık bir ücret alıyolar ve kontrol ediyorlar, birde temizlikçi tutarsanız hepsinin toplam aidatı aylık en fazla 50-60 olur. Geriye dönükte öyle dediğiniz gibi çok yüksek meblağ olmaz en fazla binanın toplam faturası 2-3 bindir.