Merhaba arkadaşlar;
Uzun zamandır kategoride aktif satış yapan üyelerden gelen tüm geri bildirimleri üst yönetim ile görüşüp, kategorimizi daha nizami ve daha kaliteli bir hale getirmek için çalışma yaptım.
Değişiklikler hakkında kuralların altında yorum olmaması adına ekstra bir konu da açmak istedim. Bu konuda kategoride olan değişimden bahsedeceğim. Sizler de fikirlerinizi belirtebilirseniz çok memnun olurum.
Kategori kurallarında en göze çarpan değişim
KATEGORİ BAN (Kuralların neredeyse tüm maddelerinde uygulanmakta);
Kategori kurallarına uymayan üyelerin, diğer kategorilerdeki ticaretinin etkilenmemesi, alacak-verecek sorunlarının oluşmaması adına kategori ban uygulamasına geçiş yapmış bulunuyoruz.
Hemen Al Fiyatı ve Açık Arttırma Bitiş Tarihi(MADDE 1 - MADDE 11);
Açık arttırma konularında HEMEN AL fiyatı BELİRLEMEK ZORUNLU hale geldi.
Açık Arttırma Bitiş Tarihi : Son teklif + 6 saat
MİNİMUM, Son teklif + 48 saat
MAKSİMUM süredir. Konuda belirtilmesi
zorunludur.
Açık arttırma bitiş tarihine minimum süre eklendi.
İkinci büyük değişim AÇIK ARTTIRMAYA ÇIKACAK DOMAİNİN KAYIT ZAMANI (MADDE 2);
Kayıt süresi üzerinden minimum 1 ay geçmiş olması, hem alıcıyı domain silinmesi gibi durumlardan biraz daha korumakta, hem de bugün 30 liraya alıp yarın 32 liraya satılma olayının önüne biraz daha geçmeye çalıştık. Kalite bir miktar daha artacaktır bu sayede.
Açık Arttırma Koşullarının DEĞİŞTİRİLEMEMESİ (MADDE 3);
Açılan konuya teklif geldi ise arttırım bilgilerinde hiçbir değişim yapılamayacak.
Açık Arttırma Konusunun SİLİNMESİ/İPTALİ (MADDE 7)
Son zamanlarda (1 saat içinde konuya teklif gelmezse konu iptal) şeklinde bir madde eklenip gün içerisinde çok sayıda açık arttırma konusu açan arkadaşlarımız oldu. Bu iş iyi niyeti suistimal ve aslında kategori kurallarındaki açıkları kullanmaktır. Açık arttırma kategorisine açtığınız konuya teklif gelmediği durumlarda minimum 24 saat sonra konunuzu İPTAL edebilirsiniz. 24 saatten önce Teklif gelmedi konu iptal diye konuyu silip yeniden 1 dakika sonra aynı domaini yada farklı domaini satışa çıkaramayacaksınız.
Açık Arttırmaya Çıkarılan Domainin "FORUM DIŞI SATILDI" ibaresi ile satıştan çekilmesi (MADDE 14);
Bu da son zamanlarda rastladığımız durumlardan. Forumda açık arttırmaya çıkarılan bir domainin, arttırma devam ediyorken yada sonuçlandı ise forum dışında satışı yasak.
Marka Devri Yapılarak Com.Tr Domain Satışı (MADDE 17);
Marka satışı aslında çok rabet gören bir sektör. Bu şekilde com.tr domain satışı tamamen yasal. Bu sektörde satışlar yapılırsa, ileride belki buna özel bir "Marka Satış" kategorisi de açılabilir diye düşünüyorum.
SPAM SCORE Vb. skorların kontrolü (MADDE 18);
Bu tür algoritmalar Google'ın kendisini ilgilendiren bilgiler değil. Keyfi olarak konu baltalamakta kullanılmaya başlandı. Satın alacak kişi bir zahmet alacağı ürünün defolu olup olmadığını kontrol etsin. Fabrikadan defolu ürün çıkabilir. Fabrikanın sahibinin bundan haberi olmayabilir gibi düşünebilirsiniz bu maddeyi. Fakat bu kural TİB engeli ve Google indexinde a*dult, w*arez vb. içerik bulunmasını kapsamamakta. Bu konular ciddi olarak yeni satın alacak kişinin başını derde sokabileceğinden müdahale edilebilir durumlardır. Report edebilirsiniz.
Abartılı Başlıkların Yasaklanması (MADDE 19);
En çok report gelen konulardan birisi bu arkadaşlar. "COM UZANTISI 975 BİN TL" olması bizi ilgilendirmiyor. Alan kişiyi yanıltıcı fiyatlar bunlar. Lütfen bu tür başlıklardan kaçının. Bu başlıklar ve içerikler direkt olarak konunuzdan silinecektir.
Bunun dışında özel mesaj ile yada konu açarak bana iletmiş olduğunuz (alt fiyat, ekstra kategori istekleri, kategori düzenleri vb.) tüm mesajlar üst yönetim ile görüşülmüş olup, zaman içerisinde çeşitli düzenlemelere gidileceği bilgisi alınmıştır.
Konuya katılım sağlayarak fikirlerinizi beyan ederseniz çok memnun olurum.
Diğer tüm düzenlemeler ve kategori kuralları için TIKLAYINIZ.
Herkese bol kazançlar dilerim.