Arkadaşlar her ne kadar ikinci el oto al sat vs yapmasam bile uzuuuuunca bir zamandan Chery Tiggo'ya gözümü diktiğim için ara ara girip fiyatlara vs bakıyorum. Ancak son dönemlerde 2. el oto piyasasında çok enteresan şeyler oluyor..

Benim gözümü diktiğim araç normalde 30-40k tl arası giden çin malı öyle piyasası falan olmayan bir araç ve şuan ağzını açan minimum 50 istiyor Hatta abartıp 70 isteyenler bile var.. Piyasada tutulan sevilen otomobillerde ise durum çok daha içler acısı sıfır km araçtan daha pahalıya satılan 2. araçlar var. Hatta 2020 sıfırı atıyorum 170 iken 2019 ikinci eline 175 isteyenler var ve bunların sayısı da hiç az değil.. Bu işin ticaretini yapan sürekli al sat ile uğraşan insanları hadi anlıyorum ama ticaret için değil de kendisi için vs araç alan insanların bu dönemde bu maceraya girmesine anlam veremiyorum. Ben de biliyorum galerilerde sıfır araç olmadığı için 2. el yükseldi ayrıca dolar faktörü de var tabi ama neresinden bakarsan bak ben kazıklandığımı bile bile bu alışverişi yapmayı akıllıca bulmuyorum öyle bir param da yok oda ayrı ama olsa da almam

Bu dönemde insanlar karnını doyurmakta bile zorlanırken belli ki bu durumlardan nemalanan da çok var.. Allah başta vergiler olamak üzere her şeye ve herkese biraz vicdan versin