öncelikle hoşgeldiniz hocam. Ekran kartı mac minilerde nasıl bilmiyorum ama sanırım nedeni bu. Çok fazla yoruyorsanız veya pil 1-10 arasındaysa bu takılmalar yaşanması normal.
Trackpadi kullanmayı öğrenmeniz gerek. Pencere yönetimini bu şekilde çok kolay halledebilir aralarında kolayca gezinebilirsiniz. Üç parmak hareketi emin olun ctrl tabdan daha kolay. Eğer safaride sekme yönetiminden bahsediyorsanız iki parmağınızla uzaklaştırdığınızda tüm sekmeleri görebilirsiniz. Takılırsanız yardımcı olurum
Windows'a çok bağlı biri iseniz ve ileri derecede windows kullanıyorsanız kesinlikle mac'e geçmeyin.
Ben xcode için mac satın almak zorunda olduğum için kullanıyorum, 3-5 gün önce mac mini(özel yapılandırma - en üst model i7) modelini satın aldım.
Mac kullanan arkadaşlar kızacaktır belki, ben hayal kırıklığına uğradım, bahsettileri kadar stabil değil, sanki alfa yada beta aşamasında ki bir linux kullanıyor gibi hissediyorum. Chrome'da bozulmalar oluyor, pencereleri aşağı alırken acayip görüntüler oluşuyor, pencere yönetimi berbat, görev çubuğunu mumla arıyorum. Bir pencerenin arkasında ki pencereye zaten ulaşamıyorum, sadece kısadan aklıma gelenler bunlar.
Ben memnun kalmadım.
Dip not: Şu an mac'den yazıyorum.
Konuya gelince, eğer düşük yıllı düşük özellikli bir sistem alırsanız sizi hiç memnun etmez hatta macten soğutabilir. Minimum 16 GB ram tercih etmelisiniz. Bütçeniz uyuyorsa kesinlikle 15 almalısınız, ekran kartı daha iyi. Depolama keyfinize kalmış. Bende 128 GB ssd var ama harici samsungun SSDsini aldım idare etmeye çalışıyorum.