Hocam karar defterimiz yok. dediğim gibi mütahhit yaptı binayi buyrun cıkın dedi 3 kardeş ilk ay sonraki aayda diğer ev sahipleri geldi. bu diğer gelen ev sahipleri 1 sene kadar oturup sattılar ve şuan yenileri var.
Asansörün elektriğini evet kesemeyiz fakat elektriği fazla tüketmemesi adına kapattık çünkü daha ilk zamanlardan beri kimse yanaşmadı. Hatta ilk 1 sene kimse bu işlere girişmedi bile. konuyu defalarca açtık fakat hiç kimse işin altına elini sokmak istemedi.
1 .senenin sonunda bilgim yoktu abina adına abonelik alımlarından üstünden baya bi zaman geçtiktekn sonra öğrendim. Ben kendi adıma abone olup ücreti toplamayı düşünmüştüm ama sonra dedimki ben abone olsam yasal borç benim olucak ve diğer katlar ödeme yapmaması halinde o borcu ben tek başıma ödemek zorunda kalacağım sonra forumdan sağdan soldan öğrendim yönetici secilip bina adına yapıldığını fakat yönetici içinde kimse yanaşmıyor.
Ayrıca geçenlerde mütahhit ile görüştüğümde tapumuzda neden hala kat irtifaki yazıyor gibi konustuk ve bu ortak giderleri vs de konusutk cünkü diğer daireleri satan fln hep o böle böle durumlar var ne ypaıcaz oturup anlaşıcanız felan diyor ama kimse yanaşmıyor. Kat irtifakı nedne kat mülküyeti değil fln dedik onuda iskan ile kadastroya başvuru yaptım mütahitin köyde birden fazla apartmanı var hepsini toplu yapıcam diyerek bizi bekletiyor. Kat irtifakini araştırdım biraz bu inşaat halindeyken dairelere veriliyormuş yani diyorum acaba mütahit sözleşmesine göre hareket edip zamanmı kazanıyor felan. Çünkü ilk başlarda bile inşaat halindeyken bile bazen elektriği onlar bile kullandı kafam karışık iyice..
Hocam topla diyorsun'da 2 senelik adamda var 1 senelik adamda misal 1 senelik adam diyorki ben sadece geldiğimden beri olan borcu öderim 1 senelik eski borcu ödemem ? burdaki borcu benmi ödeyeceğim o eski ev sahibinin borcunu .
Yani topla diyorsun ama adam vermiyorum kardeşim diyor ne yapacağımı bilmiorum.
Tahminim 15 20 bin olmuştur borç işin içinden nasıl çıkacağız hiç bilmiorum..
Yediremediğim nokta şu Eski ev sahipleride yanaşmadı yenileride yanaşmıyo peki bu yeni ev sahipleri alırken hiçmi sormuyor işte aparmanın aidati varmı vs nasıl halloluyor uykularım kaçıyor arıtk. Bizdemi satıp gidelim daireyi yadigar anamızdan kalan yeri.
Yani çözüm bu mu anlamadım gitti yeni gelen adam demicekmi kardşeim sen bana nasıl ev sattın. gerçekten kul hakkı bu ya.
Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişi siz yapabilirsiniz. Google'dan kolay bir araştırmayla bulabilirsiniz. Umarım asansörünüz ruhsatlıdır, belediyeden sorgulayıp kolayca öğrenebilirsiniz. Yoksa ekstra olarak onun da masrafları olacak.
Müteahhitin dediği doğru, oturup anlaşmak dışında çareniz yok maalesef.
Hala kat irtifakı görülmesi çok korkulacak bir durum değil. Elektrik ve su faturalarınız yüksek gelmeye devam eder o kadar.
Yöneticiliği alırsanız ve asansör mevzuatı ile ilgili bilgiye ihtiyacınız olursa bana yazabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Edit: Şanslısınız yine borcu öderiz diyenler var. Sizin uykunuzu bu kadar kaçıracak bir durum yok. Toplam borcu hesaplatın ardından daire sahiplerine oturduğu ayların faturasını çıkarıp ödemesini isteyin. Ödemeyenlerinkini ise avukat yardımıyla almaya çalışın. Bence önce faturaları çıkarıp sonra toplantı yapın. Çok korkulacak durumunuz yok, sakin olun.