İnsanlara güvenmeyin, hele ki size en yakın olanlara.
Hayatınızın başlangıcından beri mutlaka yanınızda olan bazı insanlar vardır, gittikçe bu insanlar azalır ve artar. Gerçekten artık dost kavramına güvenim kalmadı. Tüm arkadaşlık ilişkileri tamamen çıkar üzerine kurulu. Göz açayıp kapayıncaya kadar çevrenizde dost dediğiniz tüm insanlar bir anda sizden uzaklaşmış olabiliyor. Yıllardır dost olarak bildiğiniz insanların aslında sadece kendi zevkleri için sizi kullandığını fark edeceksiniz. Tüm insanlar sosyalleşmeye ihtiyaç duyar, herkesin yeri doldurulabilir.
Bundan 2 yıl öncesine kadar birlikte devasa iş fikirleri kurduğum insanlar telefonlarını açmaz oldu. Hayatım boyunca en ufak derdinde beni arayıp derteşmek, sosyalleşmek isteyen sözde arkadaşlarımdan eser kalmadı.
Bu gün işim ile ilgili bazı sorunlar yaşadım ve gözümün gerçek anlamda açılmasına sebep oldu. Günde saatlerce yüz yüze geldiğim, sohbet ettiğim, eğlendiğim insanların hiç bir değerinin olmadığını fark ettim. Herkes kendi hayatını yaşıyor, kendisi için bir şeyler yapıyor.
Artık arkadaşlığa ve dostluğa inanmıyorum. Bir iş kuracaksanız mümkünse bunu arkadaşınızla yapmayın, hayatta tek başınasınız.
Umarım ben yanlış insanlara denk gelmişimdir ve bu dediklerime inanıyorumdur. Herkesin böyle olduğunu düşünmek beni çok korkutuyor...