İstanbulu beğenmeyenleri anlamıyorum. İmkanları çok fazla. İstanbulda zenginede fakirede yer var. Ayrıca diğer illere göre çok ucuz. Mesela ben İstanbulda otobüse 1,85TLye binerken Orduda 6TLye biniyordum. Cebinde para olmayana ülkenin her yeri zulüm zaten. Doğma büyüme İstanbulluyum. Balıkesir, Kocaeli, Ankara, Ordu, Antalya, Van, Hakkari, Sakarya, Isparta gördüm. İstanbul gibisi yok. Özellikle anadoludaki çoğu ilde yaşayanlar hayatlarını öğrenci ve asker kazıklayarak geçiriyor. O çok övdükleri anadolu halklarınıda gördüm. Öğrenci veya askersen sağılacak inek olarak bakıyorlar. Zaten İstanbuluda kötü hale getirenler genelde bunlar. İstanbulun yerlisi çok kaliteli ve elit insanlardır. Kendimden biliyorum. İstanbulun yerlisinden kolay kolay mal çıkmaz. Düşünen, sorgulayan, eğitime, bilime, matematiğe önem veren, kafası yobazlığa ve hırsızlığa basmayan, avrupai insanlar İstanbulun yerlisidir. Kötü kitle anadoludan gelip kendine herşeyi hak gören, ben kurallara uymam kurallar bana uysun diyen, birey olduğunun farkına varamamış başımızda bir ağa olsun bizde köleleri olalım o çalsın yesin kemikleriyle bizi beslesin diyen moron tiplerdir.

Cebinizde para varsa her yerde kralsınız zaten. Paran yoksa İstanbuldada sürünürsün Hakkaridede. Birde paran bolsa İstanbulda çok elit yerlerde çok üst düzey kalitede yaşama imkanın var. Bazı illerde paranda olsa boş beleş yobaz kitlenin arasında çürüyüp gidebilirsin. Diğer iller gezmek için iyi. İstanbulda yaşarsın diğer illerede 5-10 günlük tatile gider kaymağını yer keyfine bakar gelirsin.

Ha birde şunu ekleyeyim: İstanbulu beğenmeyince diğer illerde size bedava ev, iş ve ortam sunmuyorlar. Kimse İstanbulu beğenmedinmi gel bimiz burda kral gibi yaşa demiyor. Sürünen adam her yerde sürünüyor zaten.